Erişilebilirlik

İran Ekonomik ve Mali Yaptırımlardan Etkileniyor


Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İran’a uygulanan sert ekonomik ve mali yaptırımların etkisinin, bölgeden alınan bir çok raporla doğrulandığını belirtti.

Clinton dün yayınlanan bir televizyon mülakatında İran rejiminin, yaptırımların, ülkenin bankacılık sistemi ve ekonomik büyümesine yaptığı etkileri konusunda kaygı duyduğunu da kaydetti.

Dışişleri Bakanı ayrıca, İran’ın siyasi yaşamında ordunun ve dini liderlerin, giderek artan nüfuzundan duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Amerikalı bakan, sorumluluk taşıyan İranlı dini ve siyasi liderlerin, bu durumu kontrol altına alması yönündeki umudunu dile getirdi.

Clinton ayrıca Amerika’nın, İran’ın nükleer programı ile ilgili uluslararası görüşmelere katılmaya devam etmesini ve nükleer tesislerinin incelenmesine izin vermesini de istedi.

ABC televizyonuna konuşan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ise ‘adil’ ve ‘saygın’ koşullar altında yapıldığı takdirde, nükleer programla ilgili görüşmelere katılabileceklerini belirtti. Ahmedinejad sert yaptırımları ‘kanuna aykırı’ ve ‘aşağılayıcı’ bulduğunu da söyledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG