Erişilebilirlik

Düşen Ukrayna Yolcu Uçağının Kara Kutuları Fransa'ya Gönderilecek


8 Ocak tarihinde Tahran yakınlarında füzeyle vurularak düşen yolcu uçağında bulunan 176 kişi hayatını kaybetmişti.
8 Ocak tarihinde Tahran yakınlarında füzeyle vurularak düşen yolcu uçağında bulunan 176 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, 8 Ocak tarihinde yanlışlıkla füzeyle vurularak düşürülen Ukrayna Hava Yolları’na ait yolcu uçağının kara kutularını analiz için Fransa’ya göndereğini açıkladı. İranlı yetkililer bu konuda Birleşmiş Milletler havacılık kurumuna bilgi verdi.

İran, daha önce aralarında Ukrayna, Kanada ve Amerika’nın bulunduğu ülkelerin yaptığı baskılara rağmen kara kutuları inceleme için Paris’e yollamayacağını açıklamıştı.

İran, Irak’taki Amerika üssüne yönelik füze saldırısının ardından Ukrayna Hava Yolları’na ait yolcu uçağını yanlışlıkla vurmuş, olayda 55’i Kanada vatandaşı 176 kişi hayatını kaybetmişti.

Söz konusu füze saldırısı, Cumhuriyet Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Amerika tarafından düzenlenen bir hava saldırısıyla öldürülmesini izlemişti.

İranlı yetkililer, Mart ayında yaptıkları açıklamada, kara kutuları Ukrayna’ya göndereceklerini söylemişti.

Ancak dün İranlı yetkililerle Birleşmiş Milletler arasında yapılan video konferans görüşmesinin ardından İran, kara kutuları incelenmek üzere Paris’teki ilgili kuruma göndermeyi kabul etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan ancak ismi açıklanmayan bir yetkili, “İran, soruşturmayla ilgili yapılan anlaşma kapsamında kara kutuları en kısa sürede Paris’e gönderecek” dedi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG