Erişilebilirlik

İran Dışişleri Bakanı Umutlu Konuştu


ABD ve İran dışişleri bakanları Cenevre'de görüşme öncesi el sıkışırken
ABD ve İran dışişleri bakanları Cenevre'de görüşme öncesi el sıkışırken

Cevat Zarif Cenevre'de ABD Dışişleri Bakanı ile biraraya gelmeden önce yaptığı açıklamada Kerry ile görüşmesinin önemli olduğunu ve tarafların nükleer sorunu çözmeyi amaçlayan müzakereleri hızlandırmaya hazır olduklarını gösterdiğini belirtti

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, Amerikalı mevkidaşı John Kerry’yle görüşmesinin, İran ve dünya güçlerinin ülkesinin nükleer programıyla ilgili müzakereleri hızlandırmaya hazır olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bakan Zarif, Cenevre’deki toplantı başlamadan hemen önce yaptığı açıklamada Kerry’yle yaptığı görüşmenin önemli olduğunu belirterek tüm sorunların çözülebileceğini belirtti

Kerry, toplantıdan önce herhangi bir açıklama yapmadı. Hafta başında yaptığı açıklamada Kerry, Zarif’le görüşmesinin diplomatlar için iki tarafıntutumlarını değerlendirmek açısından bir fırsat olduğunu söylemişti.

Alt düzeyde görüşmeler Perşembe günü başlayacak.

Kasım ayına kadar anlaşmaya varamayan tarafların müzakereleri uzatma kararı almasının üzerinder 2 ay geçti.

İran’ın nükleer programın askeri yanlarıyla ilgili kaygıları gideren ve karşılığında İran ekonomisine zarar veren yaptırımların hafifletilmesini sağlayan bir çerçeve anlaşmaya varma hedefine ulaşmak için tarafların altı hafta zamanı var.

Geniş kapsamlı nihai anlaşmanın ise 1 Temmuz’a kadar hazır olması gerekiyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG