Erişilebilirlik

İran’daki Protestolara Dünyadan Tepkiler

Londra ve Los Angeles'ta İran'daki protestolara destek verilirken Rusya ABD'yi İran'ın içişlerine karışmaması için uyardı

İngiltere’nin başkenti Londra’da Başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Sokağı yakınlarında br grup, İran’daki rejim karşıtı protestolara destek için toplandı. Eylemciler, polise, hem kendi gösterilerine hem de İran halkının demokratik değişim taleplerine destek verilmesi için dilekçe verdi.

İran İçişleri Bakanı Abdülreza Rahmani Fazli, istatistiklerine göre ülkede yaklaşık 42 bin kişinin protestolara katıldığını belirtti. Rejim karşıtı gösteriler 28 Aralık günü Meşhed kentinde başladı ve ülkenin pek çok kentine yayıldı. Protestolar devam ediyor.

Rusya, ABD’yi İran’ın içişlerine karışmaması gerektiği konusunda uyardı. Başkan Donald Trump, Twitter üzerinden İran halkına destek mesajlarını son bir kaç gündür paylaşmaya devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, “ABD’yi İran İslam Cumhuriyeti’nin içişlerine karışma girişimine karşı uyarıyoruz” dedi.

Los Angeles’ta İran asıllı Amerikalılar, İran’da yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Yurtdışındaki en kalabalık İran diasporasına sahip Güney California’da yaşayanlar, protestoların barışçı bir şekilde sonlanmasını ve ülkede reform görmeyi umuyor. Los Angeles’taki ‘Küçük İran’ semtinde yaşayanlar, İran’daki dini rejimi yoz ve yetersiz olarak tanımlıyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG