Erişilebilirlik

İran Suriye'deki Askeri Varlığını Sürdürecek


İran Cumhuriyet Muhafızları Birliği’nin Komutanı General Muhammed Ali Caferi
İran Cumhuriyet Muhafızları Birliği’nin Komutanı General Muhammed Ali Caferi

İran, Suriye'deki askeri varlığı konusunda geri adım atmıyor. İran Cumhuriyet Muhafızları Birliği’nin Komutanı General Muhammed Ali Caferi yaptığı açıklamada, İsral’in tehditlerine karşın kendilerinin Suriye’deki askeri varlıklarını çekmeyeceklerini söyledi. İsrail, İran askeri varlıklarının Suriye’den çekilmemesi halinde kendileri tarafından hedef alınabileceklerini açıklamıştı.

Yarı resmi ISNA haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Caferi, “İran İslam Cumhuriyeti askeri danışmanlarını, devrim güçlerini ve silahlarını Suriye’de bulundurmaya devam edecek” dedi. Caferi İsrail'in tehditlerini bir şaka olarak algıladıklarını söyledi ve "İsrail aslanın kuyruğuyla oynuyor" ifadesini kullandı. Caferi, "Hassas güdümlü füzelerimizin kükremesinden ve kafanızın üzerine düşmesinden korkuyor olmalısınız" diye konuştu.

Daha önce İsrail Suriye’deki İran güçlerinin İsrail’e roket attıklarını saldırıda bulunduklarını öne sürerek Suriye’de çeşitli bölgelere hava operasyonları düzenledi. İsrail bu operasyonlarda ülkedeki İran askeri varlıklarının hedef alındığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG