Erişilebilirlik

İran'dan Tanker Mürettebatına Konsoloslukla Görüşme İzni


İran tarafından alıkonulan petrol tankeri Stena Impero
İran tarafından alıkonulan petrol tankeri Stena Impero

İran, alıkoyduğu İngiliz petrol tankerinde çalışan Hindistan vatandaşlarının konsolosluk çalışanlarıyla görüşmesine izin verildiğini duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan İran’ın İngiltere Büyükelçisi, 18 Hindistan vatandaşının kendi ülke konsolosluk yetkilileriyle görüştürüldüklerini söyledi.

Hamid Baeidinejad, “Alıkonulan İngiliz gemisi Stena Impero’nun mürettebatından 18 Hindistan vatandaşının Tahran’daki Hindistan Büyükelçilik yetkilileriyle görüşmelerine izin verildi. Diğer ülke vatandaşı olan 5 kişinin de benzer şekilde görüşmeler yapmaları sağlanacak. Hint yetkililer mürettebatın sakin olduğunu bir panik içerisinde olmadığını söylediler” ifadelerini kullandı.

İran Cumhuriyet Muhafızları geçtiğimiz hafta Cuma günü körfez bölgesinde bir İngiliz petrol tankerini alıkoymuştu. Benzer şekilde bir İran tankeri yaptırımlara aykırı olarak Suriye’ye petrol götürdüğü gerekçesiyle Cebelitarık’ta alıkonulmuştu.

Öte yandan İngiliz hükümeti Hürmüz Boğazı'ndan geçen İngiliz petrol tankerlerine İngiliz donanma gemilerinin eşlik etmeye başladıklarını söyledi. Hükümet sözcüsü yaptığı açıklamada "Kraliyet Donanması, İngiliz bayrağı taşıyan gemilere tek tek veya grup halinde, Hürmüz Boğazı geçişlerinde eşlik etmeleri için görevlendirildi" dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG