Erişilebilirlik

Irak'taki Gösterilerde 1 Ölü 30 Yaralı


Irak'taki Gösterilerde 1 Ölü 30 Yaralı
Irak'taki Gösterilerde 1 Ölü 30 Yaralı

Irak’ın Süleymaniye kentinde düzenlenen protesto gösterilerinde bir kişi hayatını kaybetti; en az 30 kişi yaralandı. Süleymaniye’de toplanan yaklaşık bin gösterici siyasi reform çağrısında bulundu.

Göstericiler, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Genel Merkezi’nin önüne giderek binayı taşladı. Göstericileri dağıtmaya çalışan güvenlik görevlileri havaya ateş açtı ve bir kişi hayatını kaybetti.

Dün Irak’ın doğusundaki Kut kentinde de kamu hizmetlerinden yararlanamadıklarını iddia eden yüzlerce kişi, belediye binalarına saldırdı. Irak’ın bazı kentlerinde son günlerde halk, elektrik ve diğer kamu hizmetlerinin düzeltilmesi amacıyla gösteriler düzenliyor. Gösteriler, Tunus ve Mısır gibi ülkelerde yönetim değişikliğine yol açan ayaklanmaları izliyor.

Bu arada, Bağdat Belediyesi Amerikan yönetiminden 1 milyar dolar tazminat istedi. Belediye, Amerikan işgali sırasında güvenlik duvarlarının inşa edilirken meydana gelen tahribat için tazminat istiyor. Bağdat Belediyesi duvarların kanalizasyon sistemine, kaldırımlara büyük zarar verdiğini ve kentte trafiği aksattığını bildirdi.

Bağdat’ın birçok mahallesinde patlayıcılara karşı dayanıklı güvenlik duvarları inşa edilmişti.

XS
SM
MD
LG