Erişilebilirlik

Irak'ta Yine İntihar Saldırısı


Iraklı yetkililer hükümet yanlısı Sünni milisleri hedef alan bir intihar bombacısının en az 19 kişiyi öldürdüğünü ve 40 kişiyi de yaraladığını bildirdi.

Saldırı Bağdat’ın kuzeyindeki Taci kentinde bir büroda Sünni milisler maaşlarını alırken meydana geldi.

Yetkililere göre intihar eylemcisi maaş kuyruğunda bekleyen milislerin arasına girerek üzerindeki bombaları patlattı.

Sünni aşiret liderlerinin kurduğu Uyanış Konseyi adlı Sünni milis grubu 2007 yılında saf değiştirerek hükümet ve Amerikan kuvvetlerinin yanına geçmiş ve savaşın seyrinin değişmesinde büyük rol oynamıştı. Sünni milisler o zamandan beri sık sık el-Kaide militanlarının saldırılarına hedef oluyor.

Bir gün önce Kerkük’de bir intihar bombacısı polis kılığına girmiş silahlı kişilerle birlikte bir polis merkezine saldırarak en az 15 kişiyi öldürdürmüş, 150’yi aşkın kişiyi de yaralamıştı.

Bazı haberlerde bomba yüklü bir aracın patlatıldığı saldırıda ölü sayısının otuzun üzerinde olduğu önesürülüyor. Yetkililer patlamada çevredeki binalar ve dükkanların hasar gördüğünü de söyledi.

Araplar, Kürtler ve Türkmenlerin birlikte yaşadığı Kerkük, merkezi hükümet ile özerk Kürt bölgesi arasında petrol ve toprak konularında süregelen uyuşmazlığın merkezini oluşturuyor. Bağdat hükümetinin üç ay önce Kerkük gibi uyuşmazlık bölgelerine asker sevketmesinden beri intihar saldırıları artmış bulunuyor.

Son saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG