Erişilebilirlik

Irak'ta Kanlı Pazar


Kuzeyde bir Peşmerge karargahına bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırıda yeniden orduya yazılmaya gelen 28 Kürt ölürken Ramadi yakınlarında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu bir polis şefi hayatını kaybetti

Irak’ta şiddet olayları Pazar günü de devam ederken üç bombalı intihar saldırısında 28 Kürt Peşmerge ve yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu bir polis şefi öldürüldü.

İntihar saldırıları Bakuba'nın kuzeyinde Kara Tappah kasabasındaki bir Kürt güvenlik tesisinde eski Peşmergeler yeniden orduya yazılmak için beklerken meydana geldi. Yetkililere göre bir intihar eylemcisi bindiği bomba yüklü bir aracı tesisin giriş kapısında patlattı. Hemen ardından iki intihar eylemcisi daha bomba yüklü araçlarını tesisin içine sürerek kendilerini havaya uçurdu. Saldırıda en az 90 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Birkaç saat sonra IŞİD saldırıların sorumluluğunu üstlendi ve intihar bombacılarının yabancı cihatçılar olduğunu açıkladı.

Anbar ilindeki saldırı ise polis şefi Tuğgeneral Ahmet el-Dulaimi başkent Ramadi yakınlarında daha önce güvenlik güçleri tarafından temizlendiği belirtilen bölgeden geçerken meydana geldi.

El-Dulaimi'nin bindiği araç yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu tahrip olurken polis şefi hayatını kaybetti.

Bir gün önce Bağdat ve civarında düzenlenen intihar saldırılarında da en az 27 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Polisin yaptığı açıklamaya göre Bağdat’ın batısında, Şii’lerin yaşadığı bölgede, biri kontrol noktası olmak üzere iki ayrı bölgede yaşanan patlamalarda 15 kişi öldü.

Bağdat’ın kuzeyindeki bir pazar yerindeki intihar saldırısında da en az yedi kişi hayatını kaybetti.

Saldırı, Irak’ın kuzeyi ve batısında büyük bir alanı denetimi altında tutan IŞİD militanları ile Irak askeri güçleri arasında çatışmaların yaşandığı Meşahda kasabası yakınlarında yaşandı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG