Erişilebilirlik

Irak'ta İntihar Saldırısı: 27 Şii Milis Öldürüldü


Curf el-Sahar kasabası dışında güvenlik önlemleri alan Şii milisler
Curf el-Sahar kasabası dışında güvenlik önlemleri alan Şii milisler

Hükümet kuvvetleri ve Şii milislerin IŞİD'den yeni geri aldığı stratejik Curf el-Sahar kasabasının dışında bir güvenlik kontrol noktasında bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 60 kişi de yaralandı

Irak’ta hükümet kuvvetlerinin yeni geri aldığı bir kasabanın yakınlarında bir intihar bombacısı 27 Şii milisi öldürdü.

Curf el-Sahar kasabasının dışında bir güvenlik kontrol noktasında meydana gelen patlamada 60 kişi de yaralandı. Saldırganın bindiği patlayıcı yüklü Humvee cipini kontrol noktasına sürdüğü açıklandı.

Irak Başbakanı Haydar el-Ebadi Pazar günü kasabanın geri alınmasını IŞİD’e indirilmiş “öldürücü bir darbe” olarak tanımlamıştı. IŞİD Bağdat’ın 50 kilometre doğusundaki stratejik kasabayı Temmuz ayında ele geçirmişti.

Öteyandan Amerikan ordusu Suriye ve Irak’ta son bir gün içinde 11 hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Açıklamaya göre saldırılardan dördü Kobani çevresinde gerçekleşti.

Kobani’de IŞİD militanlarıyla Kürt milisler arasında altı haftadır süren çatışmalarda 800’den fazla kişinin öldüğü bildiriliyor

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem grubu yaklaşık 500 İslamcı militanla 300’ü aşkın Kürdün öldürüldüğünü açıkladı. Amerika öncülüğündeki hava saldırılarında ise çoğu IŞİD militanı olmak üzere 550 kişi öldürüldü.

Grup , çatışmalarda 21 sivilin hayatını kaybettiğini ancak Kobani’de yaşayan halkın çoğunun çatışmalardan önce Türkiye’deki mülteci kamplarına kaçtığını bildiriyor.

Amerikan savaş uçakları Kobani’deki IŞİD hedeflerini bombalamaya devam ederken Iraklı Kürtler iyi eğitilmiş 200 Peşmergeyi Türkiye üzerinden Kobani’ye göndermeye hazırlanıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG