Erişilebilirlik

Irak’ta 18 Türk İşçi Kaçırıldı


Bağdat'ta18 Türk işçi, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, kaçırma olayını doğruladı. Bilgiç, kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirterek, "Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerden işçilerden ayırarak götürdüklerini öğrendik" dedi.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, haftalık basın toplantısında, "Şantiyeyi basan kişiler 18 Türk işçiyi alıp götürmüş. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Bağdat Büyükelçimiz Iraklı yetkililerle temas etti. Bu aşamada bu kişilerin hangi nedenle alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz. 18 Türk'ün arasında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci var. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz" şeklinde açıklama yaptı.

Bir gazetecinin "Sadece Türk işçiler mi alıkonulmuş" sorusunu yanıtlayan Bilgiç, Türk işçilerin diğerlerinden ayrılarak bir seçime tabi tutulduğunu haber aldıklarını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da Ankara’da bir açıklama yaptı ve "Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor" dedi. Numan Kurtulmuş da 18 Türk işçiyi kimlerin ve neden kaçırdığını bilmediklerini söyledi.

Irak’ta 18 Türk İşçi Kaçırıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:24 0:00

Nurol Holding, Bağdat yakınlarındaki Sadr Şehri Stadyum Kompleksi projesi kapsamında 30 bin kişilik bir stadyum inşa ediyor. Projeuyarınca şirket ayrıca antrenman sahalarıyla bir de otel yapıyor. Reuter Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Saad Maan, olayın Şiiler’in yoğun olarak yaşadığı Habibiye mahallesinde meydana geldiğini söyledi.

Reuter Haber Ajansı’na konuşan Nurol Holding CEO'su Uğur Doğan, Bağdat'ta inşa ettikleri stadyumun şantiyesinde çalışan 18 kişinin bu sabah askeri üniformalı kişiler tarafından kaçırıldığını doğruladı. Doğan ayrıca daha önce güvenlik endişeleri nedeniyle şantiyedeki personel sayılarını en az seviyeye indirdiklerini söyledi.

Fransız Haber Ajansı da Bağdat’ta fidye için adam kaçırma eylemlerinin, yıllardır devam eden bir sorun olduğunu bildiriyor. Ancak Sadr Şehri semtinin hükümet yanlısı Şii milislerin kalesi olduğunu hatırlatan haber ajansı da, bunun siyasi amaçlı bir eylem de olabileceğini belirtiyor.

Kaçırma olayının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Ancak geçen yıl IŞİD militanları Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’ndan, aralarında diplomatlar, çocuklar ve askerlerin de bulunduğu 49 kişiyi kaçırmış ve üç aydan fazla rehin tuttuktan sonra serbest bırakmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG