Erişilebilirlik

Irak Başbakanından Washington'a İlk Ziyaret


Irak başbakanı el-Abadi geçen Kasım ayında Bağdat'ı ziyaret eden Başbakan Davutoğlu ile el sıkışırken
Irak başbakanı el-Abadi geçen Kasım ayında Bağdat'ı ziyaret eden Başbakan Davutoğlu ile el sıkışırken

Başbakan el-Abani'nin 14 Nisan'da Başkan Obama ile yapacağı görüşmede IŞİD'e karşı sürdürülen mücadelenin yanısıra iki ülke arasındaki işbirliğinin genişletilmesi konusunun da ele alınması bekleniyor

Beyaz Saray Irak Başbakanı Haydar el-Abadi’nin Başkan Barack Obama ile IŞİD militanlarına karşı sürdürülen savaşı görüşmek üzere gelecek ay Washington’u ziyaret edeceğini açıkladı.

14 Nisan’da yapılacak görüşme el-Abadi’nin geçen Ağustos ayında başbakan olmasından beri Amerika’ya yapacağı ilk resmi ziyaret olacak.

Görüşmede Amerika ile Irak arasında Beyaz Saray’ın tanımıyla “genişletilmiş siyasi, ticari ve kültürel ilişkileri” kapsayan daha geniş bir işbirliğinin ele alınması da bekleniyor.

ABD Irak ve Suriye’de IŞİD militanlarına karşı hava saldırıları düzenleyen uluslararası koalisyona öncülük ediyor. Karada ise Irak kuvvetleri geçen yıl Irak ve Suriye’nin bazı bölümlerini ele geçiren IŞİD militanlarını püskürtmek için Şii milisler ve Kürt Peşmergelerle işbirliği yapıyor.

Öteyandan Başkan Yardımcısı Joe Biden Cumartesi günü Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi telefonla arayarak geçen hafta IŞİD tarafından başları kesilen üç Peşmerge için baş sağlığı diledi.

Beyaz Saray telefon görüşmesinde Biden ve Barzani’nin bu tür zalim eylemlerin IŞİD’in gerçek karakterini ortaya koyduğu ve terör örgütünü yenilgiye uğratma kararlılığını arttırdığı görüşünde birleştiklerini açıkladı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG