Erişilebilirlik

Irak'ta Vahşet Kurban Bayramı Dinlemiyor


Şabak azınlık, 2012 yılında da bir intihar saldırısının hedefi olmuştu
Şabak azınlık, 2012 yılında da bir intihar saldırısının hedefi olmuştu

Irak'ta başkent Bağdat ve ülkenin kuzeyindeki iki bölgede bombalı araçlar ve intihar bombacıları tarafından düzenlen saldırılarda en az 61 kişi öldü, 200'ü aşkın kişi yaralandı

Irak'ta başkent Bağdat ve ülkenin kuzeyindeki iki bölgede bombalı araçlar ve intihar bombacıları tarafından düzenlen saldırılarda en az 61 kişi öldü, 200'ü aşkın kişi yaralandı.

Bağdat'taki patlamalar Şii mahallelerinde arka arkaya kaydedildi. Akşam çöktükten sonra düzenlenen saldırıların biri bir çocuk parkı yakınında düzenlendi ve bu saldırıda en az altı çocuk hayatını kaybetti.

Saldırıyı üstlenen olmadı. Ancak Şii hükümeti hedef alan el Kaide militanlarının bu saldırıların arkasında olduğuna inanılıyor.

Dün (perşembe) erken saatlerde bomba yüklü bir kamyonun Musul yakınındaki bir Şabak köyünde patlaması sonucu en az dokuz kişi öldü, 50 kadar kişi de yaralandı. Bu saldırıyı da üstlenen olmadı. Şii asıllı olan Şabaklar'ın, geçmişte de Sünni militanların hedefi olduğu belirtiliyor.

Geçen ay bir Şabak cenazesi intihar saldırısına hedef olmuş ve patlamada 26 kişi ölmüş, 46 kişi de yaralanmıştı.

Üçüncü bombalı saldırı da Türkmenler'in yoğun olduğu Tuz Hurmatu'da düzenlendi. Burada da üç kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG