Erişilebilirlik

Irak'ta Salgın Hastanesinde Yangın: En Az 50 Ölü


Irak’ın Nasıriye şehrinde COVID hastalarının tedavi gördüğü bir hastanede çıkan yangında en az 50 kişi hayatını kaybetti 70’e yakın kişi de yaralandı. Hastanedeki yangının bir oksijen tüpünün patlaması sonucu çıktığı belirtiliyor.

Hastanede yangın söndürme ve arama-kurtarma çalışmaları sürerken acil olarak kabine toplantısı yapan Başbakan Mustafa El Kazımi, Nasıriye şehrindeki sağlık ve sivil savunma yetkililerinin gözaltına alınması talimatı verdi. Yangın çıkan hastane yöneticileri de gözaltına alındı.

Irak'ta Salgın Hastanesinde Yangın
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Hastanede yangın sonrası yoğun dumanın halen devam ettiği, bunun da arama çalışmalarını zorlaştırdığı ifade ediliyor. Görgü tanıkları, hastanede Corona virüsü tedavisi gören hastaların büyük kısmının hastane içerisinde sıkışıp kaldıklarını, kurtarma ekiplerinin de hastalara yoğun duman ve alevler nedeniyle ulaşamadığını anlatıyor.

Emniyet yetkilileri, yangının bir oksijen tüpünün patlaması sonucunda başladığını belirtirken görgü tanıkları da güçlü bir patlama sesi duyduklarını, ardından hızla yayılan bir yangın başladığını söylüyor.

Irak’ta Nisan ayında da başkent Bağdat’taki bir pandemi hastanesinde oksijen tüpünün infilak etmesi sonucu yangın çıkmış ve en az 82 hasta hayatını kaybederken 110 kişi de yaralanmıştı.

Yetkililer, dumanların da kontrol altına alınmasının ardından daha fazla sayıda hastanın cansız bedenine ulaşılabileceğini ve bu durumda can kaybı sayısının artabileceğini belirtiyor.

Yangının ardından hastane önünde hasta yakınlarıyla polis arasında arbede yaşandı. Halk, yetkilileri protesto ederken yangının ülkedeki sağlık sistemindeki sorunlar ve yolsuzluklara dayalı sistemden kaynaklandığı iddiasında bulundu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG