Erişilebilirlik

Irak'ta Eylemler Sürerken Sistani'den Milletvekillerine Çağrı


Ayetullah Ali Sistani temsilcisi aracılığıyla açıklamalarda bulundu.
Ayetullah Ali Sistani temsilcisi aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

Irak’ta protestolar devam ederken Şiiler’in dini lideri Ayetullah Ali Sistani’den uyarılar geldi. Sistani, Cuma namazı sonrası temsilcisi tarafından okunan mesajında göstericilere yapılan müdahaleleri eleştirdi ve milletvekillerine hükümete verdikleri desteği gözden geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Açıklamada, “Geçen iki ay olaylarla başa çıkılamadığını gösteriyor. İçinde hükümeti çıkaran parlamento yaptığı seçimi ve Irak’ın çıkarları adına neler yapması gerektiğini gözden geçirmelidir” denildi.

Sistani, barışçı gösteriler yapanlara müdahale edilmemesi gerektiğini savunurken, protestocuları da şiddet eylemlerinden kaçınması konusunda uyardı. Sistani açıklamasında “Protestocular barışçı gösterilerin insanlara ya da çevreye saldırıya dönüşmesine izin vermemek zorunda” ifadelerini kullandı.

Irak'ta 1 Ekim'de başlayan gösterilerden hayatını kaybedenlerin sayısı 400'ü aştı.
Irak'ta 1 Ekim'de başlayan gösterilerden hayatını kaybedenlerin sayısı 400'ü aştı.

Irak’ta gösterilerin başladığı 1 Ekim tarihinden bu yana dün en kanlı günlerden biri oldu. Irak’ın Nasıriye şehrinde polis dün 46 göstericiyi vurarak öldürdü. Bu hafta boyunca eylemlerde yaralanan kişi sayısının da en az 408 olduğu ifade ediliyor.

Nasıriye’de Cuma günü de devam eden polis ve göstericiler arasındaki çatışmalarda yaralananlar olduğu belirtiliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG