Erişilebilirlik

Irak'ta Askeri Üsse Roket Saldırısı


Arşiv foto
Arşiv foto

Irak’ın başkenti Bağdat’ta havalimanı yakınında ABD askerlerinin de bulunduğu üsse bir roket saldırısı düzenlendi. Irak güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, havalimanı yakınlarındaki El Cihad bölgesinde roket fırlatmaya yarayan bir düzenek bulunduğu belirtildi.

Üsse fırlatılan Katyuşya füzesinin can ya da mal kaybına neden olmadığı, üsse de bir zarar vermediği belirtildi.

ABD’li yetkililer, İranlı komutan Kasım Süleymani’nin ölüm yıldönümü nedeniyle Irak ve Suriye’deki ABD askerlerine yönelik saldırılar olabileceğini belirtiyorlardı. Süleymani iki sene önce ABD’nin düzenlediği bir hava operasyonuyla Bağdat’taki havalimanı yakınlarında öldürülmüştü.

Henüz roket saldırısının sorumluluğunu üstlenen olmadı ancak Süleymani ve Iraklı milis komutanı Ebu Mehdi El-Mühendis’in öldürülmesinin ardından çeşitli gruplar intikam saldırılarında bulunacakları yönünde açıklama yapmıştı.

Roket saldırısı bu hafta Bağdat Havalimanı yakınlarındaki askeri üssü hedef alan ikinci saldırı oldu. Pazartesi günü de insansız iki hava aracıyla üsse saldırı düzenlenmişti.

Irak ordusu ayrıca Ayn El-Esad askeri üssü yakınlarında da patlayıcı yüklü iki insansız hava aracının dün düşürüldüğünü açıkladı. Bu üste de yine ABD’li askerlerin kaldığı biliniyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Süleymani’nin ölüm yıldönümü olan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Süleymani’ye yapılan operasyon nedeniyle yargılanması gerektiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG