Erişilebilirlik

Irak Suriye'de IŞİD Liderlerinin Toplantısını Vurdu


Irak savaş uçakları Suriye’de IŞİD liderlerinin toplantısını hedef aldı. Irak ordusundan yapılan açıklamaya göre, Deyrizor’da örgüt liderlerinin toplantı yaptığı bina vuruldu. Açıklamada başka ayrıntı verilmedi.

Irak ordusundan yapılan açıklamada F-16 savaş uçaklarının Suriye’nin doğusunda bulunan El Susa kötü yakınlarında bir bölgeyi hedef aldığı belirtildi. Açıklamaya göre, o sırada 30 IŞİD lideri bir binada toplantı halindeydi.

Irak Hava Kuvvetleri’nin düzenlediği hava operasyonu ABD’nin Suriye’den çekilme sürecini başlatmasından sonra Irak’ın silahlı kuvvetlerinin Suriye’de daha aktif rol alacağını açıklamasının ardından geldi.

Irak, Suriye’deki IŞİD militanlarının sınırı geçmeye çalışacağından endişe ediyor. Uzmanlar da her iki ülkede direniş şeklinde düzenlenebilecek saldırıların artabileceği uyarısında bulunuyor.

Bağdat, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat’ın onayıyla Suriye topraklarında bugüne kadar çok sayıda hava harekatı düzenledi. Son dönemde Irak ordusu ve Şii paramiliter güçler Suriye sınırını da güçlendirmiş durumda.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG