Erişilebilirlik

Irak Sınırında Çatışma


Güvenlik güçleriyle PKK arasındaki son ayların en büyük çatışması Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde meydana geldi. Irak sınırından Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı güvenlik güçleri tarafından fark edildi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle başlayan çatışmada, 6 asker ile 2 korucu yaşamını yitirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, çatışmayla ilgili şu açıklamayı yaptı: ”2 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkari ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir."

Amerika’nın Sesi’nin bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre çatışmanın ardından başlatılan operasyona helikopterler de katıldı. Operasyonun sınır hattında sürdüğü bildirildi. Bölgeden zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ediyor.

Operasyonlarda 46 PKK'lı öldürüldü

Daha sonra İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Şemdinli, Tunceli ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda toplam 46 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi. Açıklamaya göre, PKK'lılardan 26'sı Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında, 11'i Şırnak'ta, 9'u da Tunceli'nin Nazımiye ilçesinin Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde etkisiz hale getirildi.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG