Erişilebilirlik

Irak Petrol Uyuşmazlığı İçin İyimser


Enerji Bakanı Taner Yıldız Erbil'de Iraklı Kürt meslektaşı Eşti Havrami ile düzenlediği basın toplantısında
Enerji Bakanı Taner Yıldız Erbil'de Iraklı Kürt meslektaşı Eşti Havrami ile düzenlediği basın toplantısında
Irak Petrol Bakanı, özerk Kürt bölgesinin Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara petrol ihraç etme planlarıyla ilgili uyuşmazlığın çözüme kavuşacağı konusunda iyimser olduğunu açıkladı.

Bakan Abdülkerim el-Luaybi, Salı günü yaptığı açıklamada Irak’ın gelecek 400 bini Kuzey Irak Kürt Bölgesi'nden olmak üzere günde 3 milyon 400 bin varil ham petrol etmeyi umduğunu belirtti.

Türkiye de Bağdat’ın tüm enerji satışlarının merkezi hükümet üzerinden gerçekleşmesinde ısrar etmesi nedeniyle çıkan uyuşmazlığı sona erdirecek bir anlaşmaya varılabileceğini bildirdi.

Kuzey Irak Kürt Bölgesi'nin petrol ihracı için Türkiye ile imzaladığı boru hattı anlaşmasını Bağdat hükümeti yasadışı buluyor ve onaylamayı reddediyor.
Irak hükümetinin karşı çıkması üzerine Türkiye sorunun çözümü için Erbil, Bağdat ve Ankara arasında üçlü görüşmeler düzenleme sözü verdi.

Amerikalı ve Iraklı yetkililer Türkiye’ye petrol sevkinin sonuçta bağımsız bir Kürt devleti kurulmasına ve Irak devletinin parçalanmasına yol açmasından korkuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG