Erişilebilirlik

Irak Ordusunun Kahraman Tankı


Pentagon yetkilileri, Amerikan yapımı M1A1 Abrams tankının Iraklı mürettebatının Hit kasabasından IŞİD’in püskürtülmesinde oynadıkları rolü övdü. Tank ve mürettebatı bölgede neredeyse halk kahramanı olarak görülüyor.

Salı günü basın toplantısında konuşan Pentagon Sözcüsü Steve Warren, tank mürettebatının öyküsünü anlattı ve tankın birkaç gündür IŞİD’i cezalandırmayı sürdürdüğünü belirtti.

Tank mürettebatı, Ramadi’nin 65 km batısında ufak bir kasaba olan Hit’te görev yapıyor. Irak terörle mücadele ekibi bölgede aktif. Steve Warren, bölgedeki operasyonları, Irak ordusunun, terörle mücadelede görev güçleriyle ortak çalışmasına iyi bir örnek olarak gösterdi.

Warren, M1 tankının Hit etrafında dolaşarak el yapımı bombaları imha ettiğini, düşmanın savunma mevzilerini vurduğunu ve birkaç operasyonda terörle mücadele görev gücü ve diğer Irak ordusundan güçlerle beraber çalışarak sivilleri kurtardığını ifade etti.

Warren, tankın operasyonlarını izleyen Amerikalı danışmanların, son 7 günde üst üste tanka “Günün Kahramanı Ödülü”nü verdiğini söyledi.

Warren tankı bir tür halk kahramanına benzetirken, Twitter kullanıcıları tanka “Canavar” ismini taktı. Basın toplantısı sırasında Warren, tankın görüntülerini Twitter’dan paylaştı.

Irak güçleri hafta başında IŞİD’i Hit’ten püskürtmeyi başardı ve yerel hükümet binasına Irak bayrağını, bu antik yerleşim yerinin, 2014 Ekim’inde IŞİD’in eline geçmesinden bu yana, ilk kez dikmeyi başardı. Irak güçleri Şubat ayında kasabada taarruza geçmişti.

Basın toplantısında Warren, Hit’in yüzde 75’inin temizlendiğini ve birkaç gün içinde kasabanın tamamen IŞİD’den kurtulacağını öngördüğünü söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG