Erişilebilirlik

Ramadi IŞİD'ten Kurtarıldı


Irak Ordusu, Anbar vilayetinin başkenti ve IŞİD militanlarının elinde tuttuğu Ramadi'de, kontrolu yeniden ele alarak hükümet binalarına IŞİD bayrağı yerine Irak bayrakları çekti.

Bağdat'ın 100 kilometre batısındaki Ramadi, yedi ay önce IŞİD’in kontroluna girmişti. Irak Ordusu ve koalisyon güçleri, Ramadi'yi geri alabilmek için aylardır çabalıyordu.

Hükümete ait binaların yeniden Irak Ordusu’na geçmesi, Ramadi’de dengeleri değiştirdi. Öte yanda binaların etrafının mayın döşeli olduğu bildiriliyor.

Irak Ordusu’ndan bir sözcü havadan müdahaleyle patlayıcıların infilak ettirildiğini, Iraklı askerlerin hükümete ait binalara adım adım ilerlediğini belirtti.

Irak Ordusu’nun açıklamasında göre IŞİD militanları ordunun ilerlemesini durdurmak için intihar bombacıları, keskin nişancılar, bubi tuzakları kullanıldı. Örgütün ayrıca sivilleri kalkan olarak kullandığı da biliniyor. Bölgede yaşayan çok sayıda kişinin yakındaki bir hastaneye sığındığı da alınan haberler arasında.

Ordu, geçtiğimiz hafta başında Ramadi’nin kontrolunu birkaç güç içinde geri alacağını duyurmuştu. Irak Ordusu’nun Ramadi’deki son girişimleri, IŞİD kontroluna geçtiği Mayıs ayından bu yana kenti geri almak için düzenlenen en büyük operasyon oldu.

Ramadi’nin düşmesi, Irak Hükümeti ve ordu için büyük bir yenilgi olmuştu. Başkent Bağdat’ın 100 kilometre batısında yer alan Ramadi’yi geri alma çabaları aylardır devam ediyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG