Erişilebilirlik

Irak Ordusu Telafer İçlerine İlerliyor


Iraklı askeri yetkililer, IŞİD’in elindeki Telafer kentinin merkezine doğru ilerlediklerini açıkladı.

Iraklı sözcü Tuğgeneral Yahya Rasul, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Iraklı güçlerin kent merkezine doğru ilerlerken çok sayıda mahallenin kontrolünü ele geçirdiğini bildirdi.

Irak özel kuvvetlerinden Tuğgeneral Hayder Fadil de, ABD öncülüğündeki koalisyonun Iraklı askerlere havadan destek sağladığını söyledi.

Telafer Suriye sınırına 150 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve IŞİD’in Irak’ta hala elinde kalan son kentlerden biri konumunda.

Irak’taki koalisyonun sözcüsü Amerikalı albay Ryan Dillon da dün yaptığı açıklamada, militanların Telafer’de “IŞİD militanlarının çevrelerinin tamamen sarıldığını ve öldürülmekte olduklarını” söylemişti.

Bu arada Irak’taki Şiiler’in dini lideri Ayetullah Ali El Sistani, ülke genelindeki doktorlara IŞİD’le çatışmalardan kaçan sivillere yardımcı olmaları çağrısında bulundu.

Sistani, tıbbi çalışanların Telafer’deki muharebeye yakın bölgelere gitmesi ve yaralılara müdahale etmesi gerektiğini, bunun “insani, ulusal ve dini görev” olduğunu belirtti.

Çağrı, Sistani’nin temsilcisi Şeyh Abdulmehdi el-Karbalai tarafından Kerbela’da okunan Cuma hutbesinde duyuruldu.

Iraklı savunma yetkilileri, kent içerisinde 10 bin civarında sivilin kaldığını söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG