Erişilebilirlik

Irak Kuvvetleri Tikrit'e Girdi


Irak askerleri ve onlara destek veren Şii milisler Tikrit’in kuzeyindeki Kadisiye bölgesini ele geçirdi. Irak kuvvetleri ilerlemeye devam ederken kent içinde şiddetli sokak çatışmaları devam ediyor

Irak kuvvetleri IŞİD militanlarının elinden almak için çevresinde 10 gündür sürdürdüğü saldırılardan sonra Tikrit’e girdi.

Irak askerleri ve kendilerinin destekleyen Şii ve Sünni milisler Tikrit’in kuzeyindeki Kadisiye mahallesini ele geçirdi. Kent içinde sokak çatışmaları başladığı bildiriliyor. Irak kuvvetlerinin Tikrit’e girmesinin ardından IŞİD militanları, Irak hükümetinin elinde bulunan Ramadi kentinde askeri tesisleri hedef alan yedi bomba yüklü aracı patlatarak en az beş kişiyi öldürdü.

IŞİD militanlarıTikrit’in kontrolunu geçtiğimiz Haziran ayında ellerine geçirmişti. Hükümet kontrolundaki Bağdat ve IŞİD’in elinde tuttuğu Musul arasında bir köprü görevi gören Tikrit’i IŞİD’den geri almanın terör örgütüne Irak’ta vurulacak büyük bir darbe olacağı belirtiliyor.

Öteyandan Amerika önderliğindeki koalisyon uçakları geçtiğimiz son iki günde de Felluce, Kerkük, Musul çevresindeIŞİD hedeflerini vurarak Irak güvenlik güçlerine desteğini sürdürdü. Koalisyon uçakları ayrıca Kobani’de de IŞİD hedeflerini vurmaya devam etti.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Servisinin Irak muhabiri Dilşad Enver, Peşmergelerin Pazartesi günü Kerkük çevresinde başlattığı ve çok sayıda köyü ele geçirdiği operasyon öncesi, IŞİD’in güney ve batıdaki hedeflerini vuran hava saldırılarının etkili olduğunu bildiriyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG