Erişilebilirlik

Irak Başbakanı Maliki Suriyeli Muhaliflerle Görüştü


Bir grup Suriyeli muhalif Irak Başbakanı Nuri el Maliki’yle görüştü.

Görüşmeye giden heyette Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim de bulunuyor. PYD Türkiye’de PKK ile ilişkilendiriliyor.

Irak Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada Maliki’nin Suriyeli muhaliflere, ülkedeki iç savaşın önlenmesi ve sorunun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi çağrısında bulunduğu bildirildi.

Nuri el Maliki, Suriye Ulusal Koordinasyon Komitesi’nden Heysem el Menna başkanlığındaki Suriyeli muhalif heyetle görüştü. Heyette yer alan PYD lideri Salih Müslim, Amerika’nın Sesi’ne bu ziyaretle ilgili bilgi verdi. Salih Müslim, Bağdat ve Erbil yönetimleri arasında son dönemde yaşanan gerginliğin Maliki’yle görüşmede gündeme gelmediğini, görüşmenin Suriye’ye odaklandığını söyledi. Bununla birlikte Salih Müslim, Irak’taki Kürt yönetimi yetkilileriyle de ayrı görüşeceğini söyledi.

PYD lideri Salih Müslim ayrıca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Suriye’de meşru bir parlamento kurulması ve azınlık hakları konusundaki bir açıklamasını da eleştirdi. Müslim, Türkiye’nin kendi parlamentosunda azınlık haklarına sahip çıkılmadığını, meşruiyet konusunda kararın Suriyeliler’e ait olduğunu söyledi.

Salih Müslim’in Amerika'nın Sesi Kürtçe Bölümü’nden Mutlu Çiviroğlu’na verdiği demeci aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG