Erişilebilirlik

Irak Başbakanı Ankara’da


Irak Başbakanı Haydar el Abadi resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. Görüşmelerin gündeminde IŞİD’le mücadele de var

Irak Başbakanı Haydar el Abadi resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. Görüşmelerin gündeminde IŞİD’le mücadele de var

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gelen el Abadi, resmi törenle karşılandı. Başbakanlık binasında ikili bir görüşme yapan liderlerin gündeminde IŞİD tehdidi ile mücadele başta olmak üzere, enerji gibi bölgesel konular yer alıyor.

Irak Başbakanı’nın bir sonraki programı kapsamında, Ekim 2009’da Bağdat’ta yapılan Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin (YDSK), iki ülkenin başbakanlarının eş-başkanlığında düzenlenecek ikinci toplantısına katılmak olacak.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden el Abadi’nin resmi ziyaretinin içeriği ile ilgili “Irak ile işbirliğimizin siyasi, ekonomik, enerji, su kaynakları, kültürel, güvenlik ve askeri alanlar olmak üzere geniş bir yelpazede ve ortak projeler temelinde, kapsamlı şekilde geliştirilmesini amaçlamaktadır” duyurusu yapıldı.

Türkiye’nin Irak’a yaptığı son resmi ziyaret Başbakan düzeyinde 20 Kasım’da gerçekleştirilmiş ve Davutoğlu bu ziyaret sırasında, Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede Irak'a istihbarat desteği vermeye hazır olduğunu kaydetmişti.Irak Başbakanı’nın bu açıklamaya yanıtı, “Irak güvenlik güçlerinin eğitimi için Türkiye'nin desteğini memnuniyetle karşılıyoruz" şeklinde olmuştu.

Haydar el Abadi’nin iki gün sürecek resmi ziyareti 26 Aralık’ta sona erecek.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG