Erişilebilirlik

iPhone 5’in Satışına Başlandı


Apple bilgisayar şirketinin en son ürünü iPhone 5 telefonları bugün Singapur’dan Amerika’ya kadar bazı ülkelerde satışa sunuldu. Müşteriler erken saatlerden itibaren Apple mağazalarının önlerinde kuyruk oluşturdu.

Telefonların ilk satışa sunulduğu Avustralya’nın Sydney kentinde bazı müşterilerin üç gündür Apple mağazasının önünde kuyruk oluşturmaya başladığı bildirildi. Hong Kong’da Apple çalışanlarının duyurusuyla birlikte iPhone 5 satışları başladı.

Almanya’nın Münih kentinde müşteriler dondurucu soğuğuna rağmen günler öncesinde kuyrukta bekledi. Paris’te Apple çalışanlarından bazılarının daha fazla hak talebiyle başlattığı greve rağmen müşteriler kuyruk oluşturmaya devam etti.

iPhone 5’e yönelik bu kadar yoğun talebe rağmen yeni ürünün teknik özellikleri bazı kullanıcıları rahatsız etmiş durumda. Özellikle Apple’ın yeni ürününden Google’a ait harita uygulamasını kaldırıp yerine koyduğu kendi uygulamasında bazı teknik arızalar ve hatalara dikkat çekiliyor. Cihazın Lightning adını verdiği yeni konektör ise önceki konektörlere dayalı cihazlar üreten piyasayı ve bunların alıcılarını mağdur edeceğe benziyor.

Buna rağmen Apple yeni akıllı telefonuna rekor düzeyde talep olduğunu bildirdi. Telefonun duyurusunun yapıldığı ilk 24 saatte 2 milyon ön sipariş verildi. Önceki 4S versiyonunda yapılan ön siparişler bunun yarısı kadardı.

Piyasa uzmanları Apple’ın Eylül ayı sonuna kadar 10 milyon iPhone 5 cihazı satmasını bekliyor.

Apple yeni iPhone’un daha geniş ekrana sahip olduğunu ve daha ince olduğunu bildirdi. 4G sisteminin tam olarak kullanılması durumunda akıllı telefonun veri alma ve gönderme hızı da artacak.

Apple şirketi yeni iPhone’u gelecek hafta 22 ülkede daha satışa sunacak.
Bu arada Apple’ın rakibi Samsung, patent hakkı davalarına iPhone 5’i de ekleyeceğini duyurdu. İki rakip şirket, birbirlerinin cihazlarının satışını yasaklatmak için birçok ülkede dava açmış durumda. İki şirket de geçen yıl 200 milyar dolara ulaşan akıllı telefon sektörünü ele geçirmeye çalışıyor.


iPhone 5’in Satışına Başlandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00


iPhone5
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG