Erişilebilirlik

iPhone 4S’nin Sürprizleri


iPhone 4S’nin Sürprizleri
iPhone 4S’nin Sürprizleri

Apple merakla beklenen tanıtım toplantısını bugün yaptı. iPhone 5 mi yoksa iPhone 4S mi derken meraklı bekleyiş Apple’ın akıllı telefonu (smartphone) iPhone’un daha hızlı bir sürümü olan 4S’nin tanıtımıyla sonlandı. Apple’ın merkezinin bulunduğu California’nın Cupertino kentinde düzenlenen toplantıda bu kez başrolde görevi Steve Jobs’tan devralan CEO Tim Cook vardı.

Neredeyse internetteki tüm teknoloji sitelerinin takip ettiği tanıtımda asıl sürpriz olan iPhone 4S’nin özellikleri toplantının sonlarına saklandı.

iPhone 4S’nin Sürprizleri
iPhone 4S’nin Sürprizleri

iPhone 4S, kendisinden önceki iPhone’u andırıyor ancak daha hızlı A5 işlemci taşıyor. Apple, iPhone 4S’nin grafik işlemleme ve veri okuma konusunda önceki sürümlerinden 7 kat hızlı olacağını söylüyor. Apple, iPhone 4S’yi bir “dünya telefonu” olarak nitelendirdi. Bu, iPhone 4S’nin tüm dünyadaki işlevselliğinin daha da artacağı anlamına geliyor.

iPhone 4S’de Kullanıcıya Özel Asistan

iPhone 4S’de “Siri” adlı bir de özel asistan bulunuyor. Siri, sesli komut alıp konuşmaları yazıya dökebiliyor. iPhone Yazılım Bölümü Başkan Yardımcısı Scott Forstall, tanıtımda “Siri”yi küçük bir testten de geçirdi. “Bana Palo Alto’daki Yunan lokantalarını göster” komutu üzerine “Siri”, Yelp uygulamasından aranan kritere uygun mekanları buldu.

iPhone 4S’nin Sürprizleri
iPhone 4S’nin Sürprizleri

Tanıtımda merak edilen “pil performansına” dair açıklama Apple’ın Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Phil Schiller’dan geldi. Schiller, “Yeni telefonla şarj gereği duymadan 8 saat konuşma yapmak mümkün” dedi.

iPhone 4S, 8 megapiksellik bir kamera ve daha iyi donanımlı bir ışık sensörüne de sahip. HD görüntü kaydedebilecek olan kamerada özellikle YouTube videolarının daha az “sarsıntılı” çekilebilmesini sağlayacak yeni bir görüntü sabitleme sistemi de var.

14 Ekim’de satışa sunulması beklenen iPhone 4S’in 16 GB’lık modelinin Amerika’da 199, 32 GB’lık modelin 299, 64 GB’lık modelinin ise 399 dolara satılacağı açıklandı. Bu fiyatlardan yararlanmak isteyen Amerikalı müşterilerin bir GSM operatörüyle 2 yıllık sözleşme yapması gerekiyor.

XS
SM
MD
LG