Erişilebilirlik

iPhone 4S Modelinin Pil Ömrü Kullanıcıları Kızdırdı


Amerikalılar iPhone 4S modelini ilk alanlardan olabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor
Amerikalılar iPhone 4S modelini ilk alanlardan olabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor

iPhone 4’te başı anten sorunuyla ağrıyan Apple, bu kez de 4S modelindeki “pil” sorunu nedeniyle sıkıntı yaşıyor. iPhone 4S kullanıcıları geçen haftadan bu yana Apple’ın destek sayfasına akın edip ürünün belirtilenden daha kısa süre dayanan pili hakkında şikâyette bulunuyor.

Kağıt üzerinde bir önceki modelin pil ömrünü konuşma süresinde geride bırakan 4S modelinin, beklemede (Standby) ise 100 saat kadar daha az ömürlü olduğu belirtiliyor. Hatta kullanıcılar zaman zaman tam şarj edilmiş telefonlarının gün içerisinde pilinin bittiği ve tekrar şarj etmek zorunda kaldıkları gerekçesiyle Apple’ı şikâyet yağmuruna tutuyor.

Phil Schiller iPhone 4S modelini tanıtırken (4 Ekim 2011)
Phil Schiller iPhone 4S modelini tanıtırken (4 Ekim 2011)

Apple yetkilileri ise geçen sene yaşanan anten sorununda olduğu gibi şikâyetlere yanıt vermekte ağırdan alıyor. iPhone 4S, çift çekirdekli işlemciye sahip. Pil ömrünün hızlı tükenmesinden bu sorumlu tutulabilir mi? 4S modelinin tanıtımı sırasında bu konuyu gündeme getiren Apple’ın Dünya Genelinde Pazarlama Bölümü Başkan Yardımcısı Phil Schiller, “Donanım ve yazılım ekipleri pil ömrünün bu kadar kuvvetli bir işlemciyi destekleyebilmesi için çok çalıştı” demişti.

Teknoloji yazarları, bir yazılım güncellemesiyle bu sorunun üstesinden gelinebileceği görüşünde. Zira Apple’ın şimdiye dek üst üste şikâyette bulunan bazı kullanıcılarla iletişime geçtiği ve sorun hakkında daha detaylı bilgi istediği dedikodusu da son hızla yayılıyor. Apple’ın internet destek sitesinde uzunluğu 170 sayfaya ulaşan pil ömrü şikâyetleri de Apple’ın uzun süre görmezden gelemeyeceği kadar ses getirmiş durumda.

XS
SM
MD
LG