Erişilebilirlik

Internet Korsanı Anonymus’un Önemli Liderleri Yakalandı


Amerikalı yetkililer Anonymus ve LulzSec korsan gruplarının önde gelen bazı üyelerinin gözaltına alındığını açıkladı.

Amerikalı yetkililer Anonymus ve LulzSec korsan gruplarının önde gelen bazı üyelerinin gözaltına alındığını açıkladı.

Grubun Sabu adıyla bilinen lideri Hector Xavier Monsegur hakkında New York’ta 12 ayrı iddiayla dava açıldı. $50,000 kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlının yetkililerle işbirliği yaptığı öğrenildi. Yetkililer Monsegur’un, Paypal, Mastercard ve Visa şirketleriyle Tunus, Cezayir, Yemen ve Amerika’da Senato’nun bilgisayar şebekesini hedef alan saldırıları üstlendiğini açıkladı.

Monsegur’un, “Anonymus”un yanısıra "Lulz Security" ve "Internet Feds" adlı iki korsan grubun da üyesi olduğu ortaya çıktı. Haberlere göre Monsegur’un yardımıyla aynı grubun beş üyesinin daha kimlikleri belirlendi ve haklarında dava açıldı. Bu kişilerden Jeremy Hammond Pazartesi günü Chicago'da, başka biri ise bu sabah İrlanda'da gözaltına alındı.

Anonymous'la bağlantısı olduğu belirtilen ve internet üzerinde gevşek bir örgütlenme sistemine sahip olan LulzSec'in Twitter'de 350 binden fazla takipçisi var.

Amerikalı yetkililer tutuklamalarla üç korsan gruba büyük bir darbe vurulduğuna inanıyor. Grup ise basın yayın organlarına gönderdiği twitter mesajında çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Üç grubun korsan saldırıları genellikle dev şirketleri, polis devletlerini ve insan hakları ihlalleriyle suçlanana kurum ve hükümetleri hedef alıyor.

XS
SM
MD
LG