Erişilebilirlik

İnsan Kaçakçılığı Raporu Kongre'yi Tatmin Etmedi


İnsan Kaçakçılığı Raporu Kongre'yi Tatmin Etmedi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yıllık insan kaçakçılığı raporunun Başkan Obama’nın uluslararası politikalarına uygun biçimde değiştirildiğinin ortaya çıkması üzerine bakanlık yetkilileri Kongre üyelerinin zor sorularıyla karşı karşıya kaldı. Amerika’nın Sesi muhabiri Michael Bowman, olayın Senato Dış İlişkiler Komisyonu’ndaki tartışmalara nasıl yansıdığını derledi.

İnsan kaçakçılığı dünyanın farklı yerlerinde zor durumdaki toplulukları köle şartlarında çalışmak zorunda bırakıyor. Amerika bu çalışma koşullarına sahip ülkeleri sıklıkla eleştiriyor.

Senatör Bob Corker, “Dünyada 27 milyon kişi modern kölelik koşullarında yaşıyor,” diyor.

Senatör Ben Cardin ise, “İnsan kaçakçılığına karşı çıkmak ahlaki yükümlülüğümüz. Bu, köle işçilik. Fuhuş amaçlı kaçakçılık da sürüyor. Aynı zamanda mali suçlar da bu kaçakçılığın parçası” şeklinde konuştu.

Bu yılki Küresel İnsan Kaçakçılığı Raporu’nda Amerika’nın ilişkileri düzeltmeye başladığı Küba ile Obama hükümetinin serbest ticaret görüşmelerini sürdürdüğü Malezya’ya yönelik eleştirilerin azaldığı göze çarpıyor.

Senatör Corker, “Birçoğumuz Malezya’nın notunun yükselmesinin altında yatan nedenin, insan ticareti durumundaki düzelmeden çok, Trans-Pasifik Serbest Ticaret Anlaşması’nın başarıya ulaşma isteği olduğunu düşünüyoruz” diyor.

Sarah Sewall, “Malezya’da hala insan kaçakçılığı ile ilgili çok büyük sorunlarla karşı karşıyayız” diyor.

Dışişleri Bakanlığı Malezya’nın insan kaçakçılığı soruşturmalarını ve konuyla ilgili davaları arttırdığını söylüyor.

Sewall, “Yapılan sıralama, ülkelerdeki insan kaçakçılığı oranlarını değil, hükümetlerin bu konuda aldıkları önlemlerin bir değerlendirmesi” şeklinde konuştu.

Senatör Bob Corker, “Bence bu açıklama, Malezya’da yakınları seks kölesi olarak satılan hiç kimseyi ikna edemez” diyor.

Dışişleri Bakanlığı, raporun belli standartlara uygun biçimde özenle hazırlandığı konusunda ısrarcı.

Sarah Sewall, “Dışişleri Bakanı John Kerry rapordan sorumlu. Kimse Bakan Kerry’nin insan ticaretine karşı mücadele konusunda ne kadar kararlı olduğunu sorgulayamaz” diyor.

Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun en kıdemli Demokrat üyesi Ben Cardin, raporun yazılma kurallarını belirleyen yasanın güçlendirilerek, değişikliklerin Kongre’nin gözetimi altına yapılmasını istedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG