Erişilebilirlik

İnsan Kaçakçılığı Operasyonlarında 130 Tutuklama


Uluslararası polis teşkilatı Europol, Avrupa genelinde 22 ülkenin yürüttüğü ortak operasyonda, insan kaçakçılığına karıştığından şüphelenilen yaklaşık 130 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Europol, 6-13 Haziran haftasında gerçekleştirilen polis operasyonları sonucunda yaklaşık 60 yeni şüphelinin tespit edildiği ve 100'den fazla yeni soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, ‘’Toplamda 130'dan fazla olası insan ticareti mağduru tespit edilmiş, bunlardan bir düzineden fazlasının reşit olmadığı teyit edilmiştir. Kontroller sonucunda 220'den fazla sahte belge tespit edildi’’ denildi.

AB Sınır Koruma Ajansı Frontex tarafından koordine edilen operasyon sırasında, deniz, kara ve hava sınırlarında, özellikle Avrupa'ya girişte yoğun olarak kullanılan güzergahlarda yaklaşık 1 milyon kişi ve 200.000 araç kontrol edildi.

Europol operasyonlarda, insan ticareti ve istismarına maruz kalan kişiler arasında en savunmasız grup olmaya devam eden 11 bin 130'dan fazla çocuğun kimliğini de kontrol ettiğini açıkladı.

Operasyonlara Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Ukrayna, İngiltere ve Lihtenştayn'ın yanısıra 15 Avrupa Birliği ülkesi katıldı. Yaklaşık 22 bin 500 kolluk kuvveti görev aldı. Avrupa Polis Teşkilatı INTERPOL de operasyonlara destek verdi.

15 AB ülkesi arasında Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, Litvanya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, İspanya ve İsveç sayıldı.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG