Erişilebilirlik

İnsan Hakları Örgütü: Suriye'de Binlerce Ev Yıkıldı


Hama'daki Maşa El Arbin mahallesinin 28 Eylül 2012 ve 13 Ekim 2012 tarihlerine ait uydu görüntüleri
Hama'daki Maşa El Arbin mahallesinin 28 Eylül 2012 ve 13 Ekim 2012 tarihlerine ait uydu görüntüleri

İnsan Hakları Gözlem Örgütü (HRW), Suriye hükümetine, Cenevre’de tarafları bir araya getiren barış görüşmeleri devam ederken hukuka aykırı yıkımları durdurma çağrısında bulundu

Örgütün yayınladığı raporda Hama ve Şam kentleri çevresinde 2012 ve 2013 yılları boyunca büyük ölçekli yıkımlar yapıldığı ortaya koyuluyor.

İnsan Hakları Gözlem Örgütü HRW’ın raporunda ayrıca yıkımlardan etkilenen bölgelerin muhalefeti destekleyen mahalleler olduğu ve sivillere ait mülklerin kontrolsüz yıkılmasının cezalandırma amacıyla yapıldığı iddia edildi.

Yıkılan alan 200 futbol sahası kadar

Evleri yerle bir olan görgü tanıklarının ifadeleri ve uydu fotoğraflarına dayandırılarak hazırlanan raporda, aralarında çok katlı binaların da bulunduğu yıkılan evlerin 200 futbol sahası büyüklüğünde geniş bir alana yayıldığı belirtiliyor.

İnsan Hakları Gözlem Örgütü, Esad hükümetinden, evlerini kaybeden insanların zararlarının karşılanmasını talep ediyor.

Hükümet yanlısı yayın yapan medya kuruluşları iddiaları reddederek, kaçak inşa edilen binaların kentsel planlama çabaları çerçevesinde imha edildiğini ifade ediyor. Ancak tanıklar ve diğer yetkililer, yıkımların, ülkede devam eden şiddet eylemleriyle bağlantılı olduğunu ifade ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG