Erişilebilirlik

Inovio: ‘‘Aşı Adayımız Güvenli ve Etkili’’


Inovio ilaç firması Corona virüsü aşı adayının güvenli olduğunu, vücutta tepkiye yol açmadığını ve orta aşama deneylerde yeni Corona virüsüne karşı bağışıklık yanıtı oluşturduğunu bildirdi. Firmanın hisseleri açıklamanın ardından yüzde 3 arttı.

Inovio, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 18 yaş ve üstü yaklaşık 400 katılımcının yer aldığı deneyin, şirketin geç aşama 3’üncü faz deneylerinde test edilmesi için uygun dozu onaylamasını sağladığını bildirdi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) şirketin aşı adayını cilt hücrelerine vermeye yarayan cihazıyla ilgili daha fazla bilgi talep ederek faz 3’üncü faz denemesini askıya almış, bu nedenle de Inovio, Corona virüsü aşı üretimi yarışında geride kalmıştı.

Pfizer/BioNTech ve Moderna’nın aşıları geçen yılın sonunda, Johnson & Johnson aşısı ise bu yılın başında FDA’den onay almıştı.

Inovio, üçüncü faz deneylerine başlamadan önce orta aşama deneyinin verilerini denetçiler tarafından sorulan soruları yanıtlamak amacıyla kullanmayı planladığını bildirdi.

Şirket geçen ay ABD yönetiminin FDA onaylı Corona virüsü aşılarına erişimin arttığı gerekçesiyle aşı adayının geniş kapsamlı testlerinden kaynağını çektiğini bildirmiş ve deneylerini bundan böyle daha çok yurtdışında sürdüreceğini kaydetmişti.

XS
SM
MD
LG