Erişilebilirlik

İngiltere'nin Snowden Paniği


İngiliz basını, Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi eski çalışanı Edward Snowden’ın iki yıl önce sızdırdığı gizli dosyaların Rusya ve Çin tarafından deşifre edilmesi üzerine İngiltere’nin bazı ‘düşman ülkeler’deki casuslarını geri çektiğini bildiriyor

The Sunday Times gazetesine göre İngiltere, Rusya’nın, 2013‘te Amerika’dan kaçarken Snowden’ın elinde bulunan bir milyondan fazla şifrenmiş belgeye erişmesinden sonra casuslarını geri çekme kararı aldı. Rusya ve Çin'in, İngiliz casusların nasıl faaliyet gösterdikleriyle ilgili gizli bilgilere erişdiğine ilişkin benzer bir haber BCC’de de yayınlandı.

Başbakanlık’a yakın bir kaynağa dayanan The Sunday Times gazetesi, belgelerin deşifre edilmesinin casusların başka yerlere gönderilmeleri anlamına geldiğini, casusların çalışma yöntemlerinin açığa çıkması nedeniyle hayati önem taşıyan verilere erişimin engellendiğini yazdı. Başbakan David Cameron’un makamından yapılan açıklamada herhangi bir kişiye zarar geldiğine dair kanıt olmadığı belirtildi.

Bazı hükümet kaynaklarının sözlerine yer veren gazete, Batılı ülkelerin istihbarat tekniklerine ilişkin geniş kapsamlı veriler içeren belgelere Çin’in de eriştiğini bildiriyor.

Bu haberlere Londra ya da Washington’dan henüz herhangi bir tepki ya da yanıt gelmedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG