Erişilebilirlik

İngiltere’deki ABD Üssü’nde Şüpheli Bir Kişi Yakalandı


İngiltere’de ABD Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan bir askeri hava üssüne izinsiz giren şüpheli bir kişi yakalandı. Şüpheli yakalanana kadar üsse giriş-çıkışlar kapatıldı.

Suffolk’taki Kraliyet Hava Kuvvetleri Üssü’nde yaşanan olayda Amerikan askerleri şüpheli kişiye ateş açtı. Olay sırasında tek yaralanan 44 yaşındaki İngiliz vatandaşı şüpheli oldu. Polis olayın terör eylemi olmadığını açıkladı.

Suffolk polisi, üste başka şüpheli aramadıklarını ve kamuoyu için tehdit oluşturacak bir durum olmadığını bildirdi. Polis bölgedeki okulların ve iş yerlerinin normal işlevine döndüğünü kaydetti.

Londra’nın 130 kilometre kuzeyindeki üs, 3 bin askeri personele ve ailelerine ev sahipliği yapıyor. İngiltere’deki hava üslerini uzun süredir kullanan Amerika, bu üste hava ikmal kaynaklarını tutuyor.

2015 yılında şüpheli bir kişi Mildenhall Üssü’ne kargo görevlisi olarak girmiş ve keşif yapmıştı. Bu kişi daha sonra Amerikan askeri personeline saldırı planlamak suçlamasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme, Junead Khan’ı geçen yıl Suriye’ye gitmeyi planlamak ve IŞİD’e destek vererek Mildenhall ve RAF Lakenheath üslerine saldırı planlamaktan suçlu bulmuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG