Erişilebilirlik

İngiltere'de Tarihi Bütçe Kesintisi


İngiliz donanmasının amiral gemisi Ark Royal ve Harrier uçaklarının emekliye sevkedilmesi de bütçe kesintisi planları içinde yer alıyor
İngiliz donanmasının amiral gemisi Ark Royal ve Harrier uçaklarının emekliye sevkedilmesi de bütçe kesintisi planları içinde yer alıyor

İngiltere hükümeti, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük bütçe kesintilerine gitmeyi planlıyor. Hükümet, önümüzdeki dört yıl içinde kamu çalışanlarının sayısını yüzde 25 oranında azaltmayı ve bazı sosyal güvenlik haklarında kesintiye gitmeyi hedefliyor.

Maliye Bakanı George Osborne parlamentoda yaptığı konuşmada, geçmiş yılların harcamalarına karşı çıkmanın ve sürdürülebilir bir harcama planı oluşturmanın zamanının geldiğini söyledi. Osborne, artık altından kalkılamayan sosyal güvenlik sisteminde de reforma gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Hükümetin planı kabul edilirse 2015 yılına kadar yarım milyon kamu görevlisinin işine son verilecek. Bu hedefe varmak için de her bakanlıkta personelin yüzde 33’ü azaltılacak.

İngiltere hükümeti ayrıca savunma harcamalarında da yüzde 8’e varan kesintiler öngörüyor. Bunun için de Kraliyet Donanması’nın en büyük uçak gemisiyle Harrier savaş uçakları devreden çıkarılacak. Nükleer denizaltı filosunun modernizasyonu projesi de 2016 yılına kadar ertelenecek.

İngiltere’de bütçe açıkları 226 milyar dolar düzeyinde. Bu da ülkenin milli gelirinin yüzde 11’ine eşdeğer… İngiltere en yüksek bütçe açığına sahip Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor.

XS
SM
MD
LG