Erişilebilirlik

İngiltere’de Şoför Eksikliği Akaryakıt Krizi Yarattı


Tankerleri kullanacak şoför bulunamaması nedeniyle İngiliz rafinerilerden benzin istasyonlarına yakıt taşınamıyor. Üçüncü gününü dolduran sorun, istasyonları çalışamaz hale getirdi. Sürücüler son birkaç litre yakıtla istasyon istasyon geziyor.

İngiltere’de Şoför Eksikliği Akaryakıt Krizi Yarattı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:13:00 0:00

Londra’nın şehir merkezinde işlek bir benzin istasyonunda pompalara “kullanım dışı” levhalarının asıldığını gören sürücüler ellerinde telefon, yakın benzin istasyonlarını araştırıyor.

Sektör temsilcileri çalışacak şoför bulunamadığından yakınırken Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Sky televizyonunda önce onları sonra da paniğe kapılarak istasyonlarda kuyruğa giren ve panik alımları yüzünden mevcut stokların hızlı tükenmesine neden olan sürücüleri hedef aldı. Shapps ağır vasıta taşıma sektörünün temsilcileri için ise “sorun üretiyorlar” dedi.

İngiliz basını haftasonunda 100 bin kadar şoför eksiği nedeniyle tedarik zincirinin koptuğu ve rafinerilerde petrol olmasına rağmen bunun istasyonlara taşınamadığı haberlerine yer verdi.

Ulaştırma Bakanı, Avrupa’dan 5 bin şoföre 3 aylık vize verip sektörü rahatlatma planını açıklarken ana muhalefet lideri Keir Starmer bu planın 100 bin kişiyi kapsayacak şekilde değiştirilmesini önerdi.

Grant Shaps, “Rafinerilerde yeterince petrol var” diyerek halkı paniğe kapılmamaya ve depolarını tam doldurmamaya çağırdı.

Bazı istasyonlar sıradaki sürücülere de petrol yetsin diye alımları sınırlandırdı.

Brexit karşıtları hükümeti yabancı şoförleri ülkeden kaçırmakla suçluyor.

İngiltere’de her ay 2 bin şoförün emeklilik ya da başka nedenlerle işi bıraktığı ama yerine sadece bin şoförün işe başladığı basına yansıyan bilgiler arasında.

Ulaştırma Bakanlığı’nın bir diğer kurtarma planıysa hızlı bir eğitim ve kolay ehliyet verme süreciyle, İngiltere içinden 50 bin kişinin sektöre kazandırılması.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG