Erişilebilirlik

İngiltere’de Genç Doktor Sorunu Büyüyor


İşçi Partisi Londra milletvekili Joan Ryan
İşçi Partisi Londra milletvekili Joan Ryan

İngiliz parlamentosunda İşçi Partisi tarafından düzenlenen ‘muhalefet günü’ tartışmaları sırasında konuşan İşçi Partisi Londra milletvekili Joan Ryan, doktorların yapılacak olan değişiklikler yüzünden ücretlerinin düşecek olmasını eleştirdi. Ryan, ayrıca çalışma koşulları ve hasta güvenliği gibi konularda kaygılar taşıdıklarını, hükümetin sağlık sektörüyle ilgili kararlar alırken daha duyarlı olması gerektiğini savundu.

Sağlık sektörü risk altında

Mevcut planlarla sağlık sektöründe çalışan genç doktorların çalışma saatleri uzatılırken doktorlara fazla mesai kaldırılıyor. Genç doktorlara dayatılan çalışma koşullarının daha sonra hemşireler ve diğer sağlık çalışanları için de getirilebileceği gerekçesiyle hükümetin politikaları muhalefet tarafından eleştiriliyor. Bu planlar uyarınca İngiltere'de verilen sosyal sağlık güvencelerinin 7 gün uygulanmasının risk altında olduğu görüşü savunuluyor.

‘Yurtdışına yerleşmeye zorlanıyoruz’

Adının açıklanmasını istemeyen bir doktor, bir çok meslektaşıyla konuyu görüştüğünü, alternatif kariyer planları yaptıklarını, yurtdışında doktorluk yapmayı düşündüklerini söylüyor.

Milletvekili Joan Ryan, muhafazakar parti hükümetinin alacağı değişiklik kararıyla İngiltere'de uygulanan sağlık sisteminin çöküntüye uğrayacağı konusunda ciddi endişeleri olduğunu belirtti.

‘Oy verdiğim için utanıyorum’

Muhafazakar partiye oy veren bir seçmen olan Irene Gafson, İngiliz Daily Telegraph gazetesine gönderdiği yazıda doktorların uzun yıllar emek harcayarak çalıştıklarını ancak hükümetin dayattığı kurallarla büyük moral bozukluğu yaşadıklarını belirtiyor. Gafson, muhafazakar partiye güvendiği için oy verdiğini, ancak hükümetin sağlık politikaları konusundaki uygulamalarıyla hayal kırıklığına uğradığını ve bi partiye oy verdiği için utandığını kaydediyor.

Hükümet gereksiz öfke yaratıyor

İngiliz parlamentosunda yapılan tartışmalar sonucunda muhalefetin İngiltere'deki genç doktorlara dayatılan yeni sağlık sistemi koşullarının geri çekilmesi talebi üzerine yapılan oylamada, plan reddedildi.

Genç doktorların ülkenin can damarı olduğunu belirten Ryan, muhafazakar parti hükümetinin dayattığı sağlık koşullarıyla ülkede gereksiz bir öfke yarattığını, sağlık sektöründe işe alma ve çalışma koşullarının ciddi bir tehdit altında olduğunu söylüyor.

Yeniden masaya oturulmalı

Hükümetin İngiliz Tabipler Birliği’ne yersiz saldırılarını sonlandırması çağrısında bulunan İşçi Partisi Londra milletvekili Joan Ryan, doktorların çalışma koşulları ve hastaların güvenliği için bir an önce yeniden masaya oturulmasını ve müzakerelerin başlamasını istedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG