Erişilebilirlik

İngiltere'de Ankara Saldırısı Protesto Edildi


İngiltere'nin başkenti Londra'da 3000'den fazla kişi, bir çok dernek ve sivil toplum örgütünün katılımı ile 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'yı kana bulayan bombalı saldırıyı kınamak için protesto gösterileri gerçekleştirdi.

3000'den fazla katılımcı

Londra'da Başbakanlık binasının bulunduğu Downing Street'te gerçekleştirilen protestolara kadın ve çocuklardan oluşan 3000'den fazla kişi katıldı.

Eyleme destek veren çeşitli kurumlardan temsilciler yaptıkları açıklamalarda Ankara'da meydan gelen kanlı saldırıları protesto etti ve Ankara'daki bombalı saldırıdan dolayı AKP hükümetini sorumlu tuttu. İngiltere'de yaşayan toplumlar olarak barış ve demokrasiye yönelik bu saldırıdan rahatsızlık duyduklarını aktaran göstericiler, yapılan saldırıların barış ve demokrasi isteyenlere yönelik olduğunu belirtti.

İngiliz sendikalarından destek

Savaş Karşıtı Koalisyon adına Chris Nineham, İngiltere Demiryolu İşçileri Sendikası adına Steve Hadley, Öğretmenler Sendikası adına Martin Pawell Davis, İngiltere Ulusal İşyeri Temsilciler Ağı adına Rob Williams'ın yanısıra, Syrizia delegasyonunun da hazır bulunarak konuşmalar ile destek verdikleri protesto gösterisinde, Sosyalist İşçi Partisi üyesi ve gazeteci Gary Mcfarlane konuşmalar yaparak Türkiye'de dün meydana gelen kanlı saldırıları kınadı.

Başbakanlık binası önündeki basın açıklamalarının ardından yürüyüşe geçen protestocular Londra'nın ünlü Trafalgar meydanından geçerek Piccadilly Circus meydanında yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi gerçekleştirdi

Caddeler trafiğe kapatıldı

İngiltere işçi derneklerinin yanısıra Birleşik Haziran Hareketi ve Londra Üniversitesi Afrika Araştırmalar Merkezi de gösteriye destek veren gruplar arasında yeraldı.

Göstericiler daha sonra Londra'nın Oxford Caddesi üzerinden geçerken kefen giyen kadınlar yere uzanarak burada da caddeyi trafiğe kapattı. Yürüyüş BBC Yayın Kurumu'nun önünde sona erdi.

İngiltere'de Ankara Saldırısı Protesto Edildi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG