Erişilebilirlik

İngiltere Kraliçesi: ‘Çinli Yetkililer Kabaydı’


İngiltere Kraliçesi Elizabeth, üst düzey bir emniyet yetkilisine, Çinli yetkililer için “çok kabalar” derken kameralara yakalandı.

Bu olaydan bir kaç saat önce de İngiltere Başbakanı David Cameron da kameraların kayıtta olduğunun farkında değilken Kraliçe’ye “Nijerya ve Afganistan inanılmaz derecede yolsuzluğun olduğu ülkeler’ demişti.

Görüntülerde emniyet yetkilisi Lucy D’Orsi Kraliçe’ye Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Ekim ayındaki ziyaretinin kendisini çok zorladığını söylüyor, Kraliçe de yetkililer için “Büyükelçi’ye çok kaba davrandılar,” diyerek D’Orsi’ye cevap veriyor.

Bu görüntüler Buckingham Sarayı’nın kameramanı tarafından kaydedildi.

Kraliçe’nin bu diplomatik gafı basında büyük ilgi gördü, çünkü 90 yaşındaki Kraliçe neredeyse hiç bir zaman siyasi konularda bir yorumda bulunmuyor. Kraliçeyi takip eden basın mensupları da, Kraliçe’nin özel konuşmalarına kulak misafiri olamamaları konusunda talimatlı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın brifinginde, basın sözcüsüne Kraliçe’nin gafı hakkında soru soruldu ancak sözcü herhangi bir yorum yapmadı.

İngiliz Polis Teşkilatı ve Buckingham Sarayı da konuşmanın özel olduğu gerekçesiyle bir yorumda bulunmuyor. Saray, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in geçen yılki İngiltere ziyaretinin çok başarılı geçtiğini söyledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG