Erişilebilirlik

İngiltere’de Sıkı Güvenlik Önlemleri


Londra Emniyet Müdürü Sir Bernard Hogan Howe, yaptığı açıklamada İngiltere'de başkentinde sokaklarda devriye gezen polis sayısının iki katına çıkarıldığını bildirdi. Howe, alınan önlemlerin terör zanlılarının yakından izlenmesini ve olası terör saldırılarının önlenmesini amaçladığını belirtti.

Metro ve tren istasyonlarında silahlı polisler

Paris saldırıları sonrası ülke genelinde alınan güvenlik tedbirleri çerçevesinde olası bir terör olayına müdahale edebilmek için vatandaşların yoğun olarak bulundukları metro ve tren istasyonlarında görev yapan sivil polislere silahlı polislerin de eşlik ettiği ve bu sayının arttırıldığı bildiriliyor.

Terörle mücadelede özel eğitim

Alınan güvenlik önlemlerinin yüksek maliyet gerektirdiğinibelirten Londra Emniyet Müdürü Sir Bernard Hogan Howe, ancak güvenliği sağlamak için bu adımların atılmasının gerekli olduğunu kaydetti. Howe, 600 silahlı polise terörle mücadele konusunda özel eğitim verildiğini de açıkladı.

34 milyon Sterlin ek bütçe

Açıklamaya göre,Londra'da silahlı polis sayısı 2 bin 800'e yükseltildi. İngiltere İçişleri Bakanlığı, olası bir saldırı anında hızlı ve etkili hareket etmeyi sağlamak ve silahlı polis sayısını arttırmak için 34 milyon Sterlin ek bütçeayrıldığını açıkladı.

%92'si silahsız polis

Londra Emniyet Müdürü Sir Bernard Hogan Howe, İngiltere'de silahlı polis sayısındaki artışın İngiliz polis teşkilatının temel ilkelerinde bir değişiklik yapmayacağını vurguladı. Howe, İngiltere'de polislerin silah taşımadığını belirtti, Londra polis teşkilatı bünyesinde görev yapan polislerin yüzde 92'sinin silahsız olduğunu hatırlattı.

İngiltere'de ve Galler'de görev yapan silahlı polis sayısı 2010 yılından 2014 yılına kadar 1000 kişi azaltılmıştı.

130 milyon Sterlin'lik ek bütçe

2015 yılı Şubat ayında İngiliz vatandaşlarının ülkeden ayrılıp, ülke dışında terör eylemlerine katılmalarını ve sonrasında ülkeye geri dönmelerini engellemek üzere Terörle Mücadele ve Güvenlik Tasarısı yasallaşmıştı.

İngiltere hükümeti olası terör olaylarıyla radikalleşmeyi önlemek ve terör şüphelilerinin yakından izlenmesini sağlamak üzere 130 milyon sterlinlik ek bütçe ayırmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG