Erişilebilirlik

İngiltere'de Omicron Varyantı Dalgası


İngiltere, Corona virüsünün yeni varyantı Omicron’un ülkede baskın hale geldiğini açıkladı. Son verilere göre, başkent Londra’da yeni görülen vakaların yaklaşık yüzde 40’ını Omicron varyantı oluşturuyor.

İngiltere'de Omicron Varyantı Dalgası
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:08 0:00

Başbakan Boris Johnson, Omicron varyantıyla enfekte olan bir hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu kişi, İngiltere'de Omicron varyantına bağlı ilk can kaybı oldu.

Omicron varyantı İngiltere’de ilk olarak 27 Kasım tarihinde tespit edildi. O günden bu zamana geçen yaklaşık 3 buçuk haftada Omicron, ülkede baskın varyant haline geldi. Uzmanların çok kolay yayıldığını söyledikleri yeni varyant, özellikle başkent Londra’da etkili oluyor.

Başbakan Johnson, Omicron dalgasının kuvvetli bir biçimde yayıldığını söyledi ve herkesten kısıtlamalara uymasını istedi.

Londra
Londra

Yetkililer daha sıkı önlemler alınmadığı takdirde ülkede kısa süre içerisinde Omicron varyantı bulaşan kişi sayısının bir milyona ulaşabileceğini ifade ediyor. Uzmanlar, Omicron’un iki doz aşı yaptırmış kişilere bulaşma riskinin yüksek olmasına da dikkat çekiyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Sacit Cavit de Sky News kanalına verdiği demeçte, “Omicron varyantıyla ilgili bildiğimiz şey olağan dışı bir hızla, bugüne kadar görmediğimiz bir süratle yayılıyor. Her iki, üç günde bir vaka sayısı katlanıyor” dedi.

Yetkililer, şu ana kadar İngiltere’de Omicron varyantına yakalanan 10 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

İngiltere Sağlık Bakanı ayrıca uzmanların üçüncü doz aşı uyarısını da hatırlattı ve Omicron’a karşı üç doz aşının çok daha yüksek bir koruma oranına sahip olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

ABD’den İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüyle ilgili taziye mesajı - 20 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG