Erişilebilirlik

İngiltere'de Halka Aşı Yapılmaya Başladı


Margaret Keenan, dünyada Pfizer ve BioNTech'in aşısını olan ilk sıradan vatandaş olarak tarihe geçti.
Margaret Keenan, dünyada Pfizer ve BioNTech'in aşısını olan ilk sıradan vatandaş olarak tarihe geçti.

90 yaşındaki İngiliz vatandaşı Margaret Keenan, İngiltere’de Pfizer ve BioNTech şirketlerinin ürettiği aşıyı ilk olan vatandaş olarak tarihe geçti. Keenan sadece İngiltere’de değil, dünyada da gönüllüler haricinde aşının ilk kez yapıldığı sıradan vatandaş oldu.

Böylece, Pfizer’ın aşısına dünyada ilk kullanım onayını veren ülke olan İngiltere resmi olarak halkı aşılamaya başlamış oldu.

Keenan, Coventry’deki yerel hastanede sabah saat 06.31’de aşıyı oldu. Margaret Keenan’ın önümüzdeki hafta 91. doğumgününü kutlayacağı belirtildi.

Keenan, TV kameralarına yaptığı yorumda, dünyada aşıyı olan ilk kişi olarak kendisini ayrıcalıklı hissettiğini söyledi ve “Bu aldığım en güzel erken doğum günü hediyesi oldu. Bu sayede arkadaşlarımla görüşmeyi ve ailemle birlikte yeni yılı kutlamayı heyecanla bekliyorum” dedi.

İngiltere Halkı Aşılamaya Başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Dört yıl öncesine kadar bir takı dükkanında çalışmaya devam eden Keenan, bir kızı, bir oğlu ve dört torununun olduğunu söyledi.

Avrupa’da Corona virüsü salgınının en kötü vurduğu ülkelerden biri olan İngiltere'de bugüne kadar 61 binden fazla kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

İngiltere Sağlık Bakanı ve Ulusal Sağlık Birimi Başkanı Stephen Powis, televizyondan aşılama kampanyasının başladığı anı takip etti ve bunun çok duygusal bir an olduğunu dile getirdi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, aşı olan bir başka yaşlı vatandaşla da bir röportaj yaptı. Bu kişi de eşini bu yılın ilk aylarında Corona enfeksiyonu nedeniyle kaybettiğini söyledi.

İngiltere, Pfizer ve BioNTech’in aşısından toplam 40 milyon doz sipariş etti. Bu, 20 milyon kişiye bu aşının yapılması anlamına geliyor.

İlk hafta yaşlı bakım evlerinde kalanlar ve sağlık personeli öncelikli olmak üzere ülkede 800 bin kişiye aşı yapılması bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG