Erişilebilirlik

İngiltere’de Düğün Telaşı


İngiltere’de Düğün Telaşı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:37 0:00

İngiltere’de Sarayı düğün heyecanı sardı, veliaht Prens Charles ve 20 yıl önce ölen Prenses Diana’nın küçük oğlu Galler Prensi Harry evleniyor. Hem de Amerikalı oyuncu Meghan Markle’la. 2016 yazında tanışan çiftin Kasım ayı başında nişanlandıkları damadın babası Prens Charles tarafından müjdelendi. Londra'daki nişan hakkında sadece Kraliçe 2'nci Elizabeth ve Harry'nin bazı aile üyelerinin bilgisi vardı.

İngiltere tahtının beşinci sıradaki varisi Prens Harry ve Amerikalı oyuncu Meghan Markle’ın Kensington Sarayı’nda kaydedilen televizyon röportajı bütün dünyanın ilgi odağı oldu. Mavi bir takım elbise giyen Prens Harry, röportaj süresince elini bırakmadığı nişanlısı ve ilişkileri hakkında bilgi verdi.

Çift, evlilik teklifinin Kensington Sarayı’ndaki Nottingham Cottage’da akşam yemeği için tavuk pişirirken gerçekleştiğini anlattı. Prensin gönlünü çalan Meghan Markle, Prens Harry'nin "çok tatlı, doğal ve romantik" bir evlilik teklifi yaptığını söyledi.

Genç çiftin heyecanı ve aşkı gözlerinden okunuyordu. Harry ve Meghan, sözleriyle de bu kraliyet düzeyindeki aşkın nasıl geliştiğini dünya kamuoyuyla paylaşmış oldu. Müstakbel gelin Meghan Markle’ın parmağındaki nişan yüzüğü göz kamaştırıcıydı. Yüzüğü Prens Harry bizzat tasarlamış ve çocuk yaşta kaybettiği annesi Prenses Diana’dan kalan pırlantalarla süslemiş.

Nişan yüzüğüyle ilgili bir başka ayrıntı da yüzüğün yapımının Kraliçe 2. Elizabeth’in resmi kuyumcusu tarafından gerçekleştirilmesi. Prenses Diana’nın pırlantalarının yanısıra Harry için özel önemi olan Bostwana'dan gelen iri bir pırlanta da altın yüzüğün ortasına işlenmiş.

Müstakbel gelin, Prens Harry’nin evlilik teklifi için diz çöktüğünü ve prens daha cümlesini bitirmeden “Evet” dediğini aktardı.

Prens Harry; “Meghan’a inanılamayacak kadar hızlı bir şekilde aşık oldum. Sanki bir anda gökyüzündeki bütün yıldızlar belirdi. Her şey mükemmeldi. Bu güzel kadın, kelimenin tam anlamıyla hayatıma girdi- ben de onun hayatına girdim” diyerek, Meghan Markle’la aile kurmak için sabırsızlandığını söyledi. Prens, “Çocuk düşünüyor musunuz?” sorusuna da “Her şey sırayla” diyerek yanıt verdi.

Prens Harry, kraliyet ailesine katılmanın "hiç kimse için kolay olmadığını" ancak nişanlısının birlikte gelecekte bir ekip olacaklarına inandığını vurguladı.

Meghan Markle, Prens Harry’yle ilişkisi nedeniyle medyanın yoğun ilgisine hazırlıksız yakalandığını, basın yayın organlarının özellikle siyah bir anne ve beyaz bir babaya sahip olmasına odaklanmasına çok üzüldüğünü anlattı. Markle, bu yüzden Prens Harry’yle ilişkisi hakkındaki haberleri hemen okumamaya karar verdiğini söyledi.

Sıradan İngilizlerle yapılan sokak söyleşileri de olumlu. “Kraliyet ailesinin geçmişinde sinema yıldızlarıyla ya da aristokrasi dışından gelenlerle evlilikler zaten var. Bence sorun yok, gayet iyi” diyor bir kadın. Bir diğeri de “Bence de çok iyi. Yeni bir çehre kazandıracaktır kraliyet ailesine ve hatta İngiltere ve Amerika ilişkilerine de,” diyor.

Londra’da onları gizemli bir çöpçatan arkadaş tanıştırmış, birkaç gizli buluşmanın ardından da Harry Meghan’ı maceralı bir tatil için Afrika ülkesi Botswana’ya davet etmiş. Çiftin anlattığına göre aşkları da o beş günlük tatilde filizlenmiş.

Prens Harry, çocuk yaşta kaybettiği annesi Prenses Diana’yı hatırlıyor sohbetleri sırasında ve ‘eğer Meghan’la tanışabilselerdi yakın arkadaş olurlardı’ diyor.

"Sorgusuz sualsiz birbirlerine çok yakın olurlardı. Sevincinden Ay’a kadar zıplardı, herhalde. Benim için çok heyecanlanacağını hayal ediyorum. Eğer burada olsaydı muhtemelen aralarından su sızmazdı. Meghan, annemin en yakın arkadaşı olurdu."

Prens Harry’nin ağabeyi Prens William ve eşi Cambridge düşesi Kate Middleton, “Meghan ve Harry’yi birlikte mutlu görmek harika” şeklinde bir mesaj yayınladı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, çifti tebrik etti ve mutluluklar diledi.

Nişanın hemen ardından düğün tarihi ve yeri de belli oldu. Düğün Mayıs’ta. Harry ve Meghan Windsor Şatosu’nda evlenecek. Böylece önümüzdeki Mayıs ayında Londra yakınlarındaki Windsor Şatosu’nda, St. George kilisesinde İngiliz kraliyet ailesinden bir prens daha dünya evine girecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG