Erişilebilirlik

İngiliz Polisi Hızlı ve Yoğun Bir Soruşturma Yürütüyor


İngiliz Polisi Hızlı ve Yoğun Bir Soruşturma Yürütüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Londra’daki parlamento binası civarındaki caddeler yeniden araç ve yaya trafiğine açıldı, hayat normale döndü. Çok sayıda turist, dört kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı Çarşamba günkü terör saldırısından sonra yeniden Londra’nın en işlek semtlerine akın etti. Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

İngiltere doğumlu bir İngilizce öğretmeni olan saldırganın neden ve nasıl radikalleştiğinin ortaya çıkmasıyla gözaltına alınanların sayısının da artması bekleniyor.

İngiliz polisi, Londra’yı sarsan terör saldırısını düzenleyen saldırganın yaşadığı Birmingham kentinde hızlı ve yoğun bir soruşturma yürütüyor. Gözaltına alınanların sayısı artıyor.

Çok sayıda elektronik cihaz ve bilgisayar kayıtlarına el koyan polis, Adrian Russell Ajao olarak doğan, saldırıdan sonraysa kimliği Halit Mesut olarak belirlenen 52 yaşındaki saldırganın nasıl radikalleştiğini anlamaya çalışıyor.

Ölenler arasında Amerikalı bir turist ve iki çocuk annesi Kıbrıslı Türk asıllı İspanyol bir kadın da bulunuyor. Parlamento civarındaki caddelerin açılmasıyla çok sayıda turist bölgeye akın etti.

İngiliz polisi, Londra sokaklarında devriye gezen ağır silahlı güvenlik görevlilerinin sayısını iki katına çıkardı. İngiltere’deki diğer kentlerde devriye gezen polis sayısı da üçte bir oranında arttırıldı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG