Erişilebilirlik

İngiliz Polisi Eleştirilerin Hedefinde 


Londra’daki kadın cinayeti, zanlının bir erkek polis olmasının da etkisiyle bir kadın hareketine dönüştü.

İngiliz Polisi Eleştirilerin Hedefinde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00



3 Mart’ta Londra’nın merkez semtlerinden Clapham Common’da kayıp olarak bildirilen Sarah Everard’ın cansız bedeni güneyde bir yerleşim yerinde, Kent’te ağaçlık alanda bulunmuştu.

Sarah Everard’ın, öldürülmeden önce son görüldüğü parkı çiçekler ve mumlarla süsleyerek bir taziye alanına dönüştüren kadınlar, Londra Emniyeti’nin karantinayı gerekçe göstererek yasaklamasına rağmen buluşup bir anma düzenledi.

Kendisi de bir kadın olan Londra emniyet müdürü Cressida Dick’e istifa çağrısı yapıldı. Hükümetin zirvesinden yine bir kadın, İçişleri Bakanı Priti Patel, polisten müdahaleye ilişkin ayrıntılı rapor istedi.

Polis ise eylemle ilgili 4 kişinin gözaltında olduğu bilgisini paylaştı ve müdahaleyi savundu ve Corona salgınında yapılacak en sorumlu hareket olarak niteledi.

Bütün bu olaylara yol açan olan Sarah Everard cinayet davası Cumartesi günü başladı. 48 yaşındaki Polis memuru Wayne Couzens, 33 yaşındaki genç kadını kaçırıp öldürmekle suçlanıyor. Sarah Everard’ın Londra’da 3 Mart gecesi son kez görüldüğü Clapham Common’da yas devam ediyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre 2020 yılı Mart ayına kadar, son bir yılda, ülkede toplam 207 kadın cinayeti işlenmiş. Aynı döneme ait bir önceki yıl öldürülen kadın sayısı ise 241.

Kadın ya da erkek cinayetlerini işleyenlerin %97’si erkek.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG