Erişilebilirlik

İncirlik'e Saldırı Planlayan IŞİD Militanı Adana'da Yakalandı


İncirlik'e Saldırı Planlayan IŞİD Militanı Adana'da Yakalandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

İncirlik Üssü’nde ABD'ye ait bir uçağı, ‘drone’ kullanarak düşürmeyi planlayan Rus asıllı IŞİD militanı bir şüpheli Adana’da yakalandı. Doğan Haber Ajansı DHA, şüphelinin Alevi derneğine de saldırı planladığını bildirdi.

DHA’nın polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Rusya vatandaşı Renat Bakiyev, İncirlik etrafında saldırı için keşif yaparken yakalandı.

Bakiyev’in polise, IŞİD üyesi olduğunu ve ABD vatandaşlarına saldırı amaçlı bir uçağı, ‘drone’ kullanarak düşürmeyi planladığını itiraf ettiği kaydedildi.

Yetkililer Bakiyev’in ayrıca Adana’da bir Alevi derneğine saldırı planladığını da belirtti. Bakiyev’in sorgusunda Aleviler'i, ‘Allah düşmanı’ olarak tanımladığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği de haberin ayrıntıları arasında. Bakiyev, 13 gün süren sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.

Türkiye'de son yıllardaki IŞİD operasyonlarında 5 binden fazla IŞİD şüphelisi gözaltına alındı; 95 ülkeden 3290 yabancı militan sınırdışı edildi. Ankara’nın verdiği rakamlara göre 38 bin 269 kişinin de ülkeye girişi reddedildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG