Erişilebilirlik

İmralı Heyetine Suikast İddiası


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ardından, İmralı’da Öcalan’la görüşen heyetin üyelerine de suikast planlandığı iddia edildi. HDP suikastla ilgili devletin ilgili birimlerine bilgi verdi.

HDP’nin üst yönetimine yönelik suikast hazırlığı yaptığı belirlenen IŞİD’in bu kez İmralı heyetini hedefe alacağı öne sürüldü. IŞİD’e yakın bir grubun aralarında HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in de bulunduğu, İmralı’da Öcalan ile görüşen heyete suikast hazırlığı içinde olduğu iddia edildi. Suikastın canlı bombayla gerçekleştirilmek istendiği öne sürüldü.

HDP kaynakları bu iddiayı doğruladı. HDP Yönetimi suikasta ilişkin devletin ilgili birimlerinin bilgilendirildiğini söyledi. Aynı kaynaklar birkaç kez suikast bilgisi aldıklarını belirtti. HDP’liler suikastlerin IŞİD ya da devletin içindeki bazı karanlık birimlerce planlandığını öne sürdü.

IŞİD’in daha önce de HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu ortaya çıkmıştı. IŞİD’in suikast için Türkiye’ye bazı canlı bombalar gönderdiği iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine Demirtaş’ın koruma sayısı artırılmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG