Erişilebilirlik

IMF'den İyimser Tahmin


IMF Ekonomi Danışmanı Olivier Blanchard Washington'da tahmin raporunu açıklarken
IMF Ekonomi Danışmanı Olivier Blanchard Washington'da tahmin raporunu açıklarken
Uluslararası Para Fonu (IMF) 2014 yılında dünya ekonomisinin daha hızlı büyüyeceği tahmininde bulundu.

IMF Ekonomi Danışmanı Olivier Blanchard Washington’da yaptığı açıklamada küresel ekonominin 2014 yılında yüzde 3,7 büyümesini beklediklerini belirtti. Küresel ekonomi geçen sene yüzde 3 büyümüştü.

Blanchard 2014’de gelişmiş ekonomilerin yüzde 2,2, yükselen piyasa ekonomileri ve gelişmekte olan ülkelerin de yüzde 5,1 büyüme gerçekleştireceğini söyledi.

Blanchard bazı Batı ülkelerinde uygulanan ve ekonomik büyümeyi yavaşlatan kemer sıkma politikalarının sona ermeye başladığını belirtirken dünya finans sisteminin de belirsizliğin azalmasıyla iyileşme sürecine girdiğini vurguladı.

Ancak Blanchard küresel ekonomideki toparlanmanın zayıf ve dengesiz olduğunu ve Amerika’daki büyümenin Avrupa’dan daha güçlü olduğunu söyledi. Uzman ayrıca 18 ülkelik Avro Bölgesi’nin kuzeyinde yer alan ülkeler ve İngiltere ekonomisinin Güney Avrupa ekonomilerinden daha hızlı toparlandığına dikkat çekti ve Güney Avrupa’yı “dünya ekonomisinin kaygı uyandıran ” bir bölgesi olarak değerlendirdi.

IMF’nin Amerika için büyüme beklentisi bu yıl yüzde 2,8.Ancak birçok ekonomist büyümenin yüzde 3’ü geçeceğini düşünüyor. Blanchard Japonya’nın ise bu yıl da geçen yıl gibi yüzde 1,7 büyüme kaydetmesini beklediklerini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG