Erişilebilirlik

IMF'den Dünya Liderlerine Eylem Çağrısı


Ekonomik sorunlar Amerika'da yiyecek yardımı alanların sayısında artışa yol açtı
Ekonomik sorunlar Amerika'da yiyecek yardımı alanların sayısında artışa yol açtı

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonomiye ağır zarar veren güvensizliğin giderilmesini istedi.

Lagarde, dünya liderlerinden, mali piyasalara karşı duyulan güvensizliğin giderilmesi için acil ve somut adımlar atmalarını istedi. Lagarde, büyümeyi teşvik etmek için merkez bankalarının faiz oranlarını düşük tutmalarını ve alışılmışın dışında adımlar atmalarını tavsiye etti.

Bazı uzmanlar ekonomiyi canlandırmak için kamu harcamalarının artırılmasının enflasyona sebep olacağını ileri sürüyor. IMF Başkanı ise küresel resesyon riskinin enflasyon riskinden daha ciddi olduğunu savunuyor.

Lagarde, Yediler Grubu toplantısından önce Washington’da yaptığı konuşmada, batılı ülkelerinin bütçe açığını azaltmaya çalışmalarının yerinde bir hareket olduğunu ancak ekonominin durgunlaşması halinde bunun çok yararı olmayacağını söyledi.

G-7 ülkeleri Ekonomi ve Maliye Bakanları ile Merkez Bankası Başkanları bu akşam Fransa'nın Marsilya kentinde toplanıyor. Dünyanın en zengin yedi ülkesinin temsil edildiği toplantıda, ekonomik krizle birlikte, mali piyasalarda yaşanan güvensizlik sorunu ele alınacak.

Dönem başkanı Fransa’nın çağrısıyla yapılan toplantıda, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claude Trichet son gelişmeler hakkında bilgi verecek. IMF Başkanı Christine Lagarde’in ise gruba yarın hitap etmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG